StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Evo kako se gasi...

24. srpnja 2017. - 15:04

Dobra Parona zapiljila se kroz svoju ponistricu u pustu kaletu kojon otoga dana, čudno, nisu kuljali turisti u razgledavanju grada.
- Znate, obratila se svojin najomiljenijin gostiman u neku miru, mislin da je potpuno u pravu jedan naš sugrađanin kada je niki dan, evo baš na ovomen mistu, isprid mene, s puno čuđenja i teke ljutnje primjetija kako je naše kazalište jedini HNK u zemji bez natpisa "Rvasko narodno kazalište". I stvarno je tako, ali ne znan zašto? Ka da nije rič o instituciji od nike važnosti, božemiprosti!

- Ma čujte, ne moremo u gradu imati dva teatra! - otpovrnija je El Tigre i sreja se sa nježinon začuđenom facon.
- E, šta ga gledate? - sada se upleja Bili Smo Uskoro. Oćete reć' da "Vodovod" nije pravo kazalište na čelu sa direktoron koji eto, nije vodeni, nego je "Vatreni", ka da vodi kotlovnicu toplane nogometnog kluba.
- Budući da kazalište ima hidrant, za razliku od Zlarinske ulice na Brodarici di je niki dan vatra plamtila oko kuća, možda imamo dva vodovoda i dva kazališta, ko će to znati u nas!? - reka je na to El Tigre i onda se stresa ka i svaki put na spomen vode. Tada se obavezno, ka i ovaj put, ponosno pogladi po svome pivskome štumku.

- Od vode ima koristi ka od šumarija u Dalmaciji, reka je značajno i natega dobar gucalj.
- Pa čime bi vi onda gasili vatru? Jerbo vode, kada je i ima, onda je pritisak slab i nikakav, oli nema hidranta? - ljutito ga gleda Dobra Parona jerbo se sprda sa ozbiljnin stvariman.

- Vojskon se gasi vatra, kaže naša prisidnica Republike. Valjda ročnika napojiš pivon i onda fiziologija učini svoje, to je jednostavno, otpovrnija je.
- Pa kako za oto nije zna ministar Krstičević? - ne da se ona, drži ka pas ježa.
- Možda bi i zna da je ka vrhovna zapovjednica bija u Salzburgu kada je gorilo. Vako, imamo dvi kolateralne žrtve velikih požara. Jednoga direktora "Vodovoda" i jednoga ministra. Za razliku od prvoga, ministar je već da ostavku!

05. svibanj 2024 16:20