StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Daleko je Kanada

21. listopada 2018. - 15:10

Opla, oli je u vas već legalno!? Rekreiramo se, jel'? - naperila se Dobra Parona prema El Tigreu. Manda rukon prid noson tirajući smrdljikavi dim šta kulja iz njegovoga rukon smotanoga cigareta i sve misli kako će već sutra postati nepodnošljivo živiti u Kanadi od otoga oštroga mrliša za koji dan u njih i legalne travice na svakomen koraku.
- Evo, ako već nećete motati, a vi onda skuvajte čaj, reka jon je i bacija prid nju saketić sa usitnjenon biljkon. Pomrlišala je, prvo oprezno, a onda iznenađeno uzviknila: "Menta!" Još je malo zaburila nosić, pa dodala: "Ima i kadulje!"
- Eto, to van je ota supstanca, odgovorija je smijući se, na šta mu je ona nako lukava, kakvu je bog da, ka iz topa napomenila neka se dobro pazi. Jerbo, dok on dokaže plavciman zaduženin za privrćanje pitara sa ilegalnin biljčicaman po vrtlima rvaskih građana i građanki da oto nije travica, otiće ekspresno u maricu, pa ti onda pivaj pismice od otomen šta se mota, jerbo smrdi ki prava.

Omamljeni Pavić

- U pravu ste, draga gospojo! - begemaje jon Bili Smo Uskoro koji svoga prijateja već par dana, otkako više ne mota duvan, najtoplije upozorava da će ga pušenje čajeva doći glave.
Pa ih je sve sitija kako je policija prije par godina privela babu od 85 godina u Slavoniji pod optužbon da uzgaja marihuanu, a stara je jadna, imala u polju teke industrijske konoplje, one za plesti konope. Na kraju je rodila ježa dok se dokazalo šta jon oto reste na bokunu njivice!
- Ako u našoj zemlji oćete legalno uživati u konoplji, onda van je najboje da ste kanarinac, jerbo je do jučer po našin zakoniman bilo dopušteno koristiti samo sime, a stabljiku se moralo zaorati! Da se slučajno neko ne bi zaigra, pa u nedostatku duvana malo nasika u kartinu, iako u njoj nema ničeg od čega bi čovika zamantalo. Atroke legalizacija marihuane, ma ajte molin vas! Daleko je Kanada - zaključila je Dobra Parona.
- Ma je da smrdeca, nije da nije, al' ekonomija je ipak ekonomija. Kanađani su već izračunali rast bi-di-pija koji će in doniti državna kontrola trave, a i ode bi narodu bilo lakše, drži B.S. Uskoro. Svakako, imali bi sasvim dobar, a jeftiniji opijat od onoga na čemu je recimo, dobar dil Sabora i Vlade. Pa tako izađe ministar Pavić prid javnost, omamljen supstancon koja iđe sa njegovon funkcijon i pobaca biserje svoje mirovinske reforme zapiljen u TV kamere, a Rvati, do jučer mrgodni i zabrinuti, srčući legalnu konoplju samo krepaju od smija na svaku njegovu konstataciju tipa: "Radićemo duže, da bi na kraju imali manju penziju..."

Suze od smija

Ili nastavija je El Tigre, kada vodiška gradonačenica Nelka Tomić jopeta izjavi da su joj suradnici podmetnili kaki dokument na potpis, a ona je ipak samo liječnica, tada bi se čoviku, biraču i poreznon obvezniku pružila legalna mogućnost da smota duplu dozu svoje likovite supstance i dimi do neba dok mu suze naviru od smija.
- Čekajte, pa zar i sada ne reagiramo tako? Oću kasti, šta nan triba legalizirati marihuanu da bi se ponašali isto? - upala je Dobra Parona u tešku nedoumicu.
- Zbog trošarine, naravski. A kako bi sigurno bila visoka, narod bi se jopeta oslanja na ilegalni uzgoj! - objasnija jon je El Tigre. Na to mu je odgovorila neka se ipak pripazi čajeva: očito, pucaju ka trava, pa dok dokažeš da nije...

16. travanj 2024 10:27