StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Bombonjera

28. prosinca 2016. - 10:57

Baš je smišan ovi mali Bernardić… Šestan, visok, lipoga glasa, blago materi i punici mu… Eh! – zagledala se kroz malešnu ponistru negdi u daljinu. Po trepćanju nježinih okica, najdraži gosti betulice nepogrešivo su zaključili da je na pomolu novi muškardin - jubimac Dobre Parone iz svita politike.
– Šta je reć' da je ovi puta purger vaš romantični izbor, a ne Dalmatinac, dobra i poštena gazdarice? I šta će vaša neprežaljena jubav, dični Škripe, kazati na to da ste mu okrenili leđa, pari da ga u vašen životu nikada nije bilo – odgovorija jon je na to El Tigre s tonon koji ujida za srce. Naročito kada nježinoga Nadana Vidoševića nazove Škripe, ka da je čovik kriv šta ima problema sa glasnicaman.

Falila u procjeni

Doduše, ona je sama kriva za to, jerbo in je priznala – kada je Nadan ono upa u nemilost sa svojin sumnjivin posliman – da je spremna ići u teatar zagovarati odgovorne neka ga zaposlu makar ka šaptača, da čovik ne krepane od gladi nakon šta su ga dovatili policija i pravosuđe. Je lip, govorila je tada, ali je sumnjala u Nadanov glumački talent; međutin, nakon njegove zadnje izjave "kako sanja Rvasku etike i morala zbog kakve je i uša u politiku devedesetih“, svatila je kolko je falila u procjeni. I sada jon je bolje mučati na otrovne provokacije.
– A čujte – pridodaje uja na vatru B.S. Uskoro – biće da mali Bernardić je sve to šta govorite, ali isto bi ja reka da pari samome sebi dida, a ne mladi čovik od 36 godina. Sluša čovik njega, Ivicu Račana koji se rodija u ratu i moga bi mu biti dida da je poživija, oli Komadinu koji mu je ćaćin vršnjak, dođe na isto… Nije ni Ostojić puno bolji, ali barenko je u njemu strasti i temperamenta.
– Evo, ja mislin da mu Stanković na televiziji postavi ono dubokoumno pitanje "Tito oli Tuđman?“, Bernardić bi ispalija 'Fidel!' – sada jon je El Tigre zarija u srce ne nož, nego mač, smijuljeći se posakrito prema svome kompanjonu da kojin slučajen ona ne bi vidila.
– Bome, puno toga bi ja potpisala šta je on reka, jedino se ne mogu složiti s otin da nan više ne triba spominjati teške povijesne teme! Triba, i te kakva, jerbo je od presudne važnosti za našu sadašnjost i budućnost pod kakvin se oto rvaskin grbon slikala naša prisidnica ako je prvo polje bile boje? – progovorila je konačno Dobra Parona.

'Ne moremo od smija'

– Pitajte neke viđenije SDP-ovce koji su o tome svoje rekli na fejsbuku ovih dana, jerbo mi ne moremo od smija. A smijemo se da ne bi plakali – otpovrnija joj je El Tigre.
– Jasno, to je ustaški grb, jerbo su SDP-ovci pošteni, mislu ozbiljno i ne lažu, rekla je povišenin glason Dobra Parona. I sada zamislite koju štetu zbog toga trpimo. Šta ako nas Turci optužu da je Zrinski na njih juriša pod zastavon i grbon s prvin bilin poljen predvodeći ustašku konjicu, a Turci danas najveći investitori u Rvaskoj? Oće li tražiti odštetu, optužiti nas za ratne zločine, neka smo otu bitku i Zrinskoga izgubili? – rekla je Dobra Parona i zabrinuto dodala da je zaboravila kaki je ono grb bija na bonbonjeri sa Zrinskin naslikanin isukane sablje, ako je grba uopće bilo...
– Ne znan gospojo draga, ne sićan se iskreno ni vinjaka, ali znaden da nan ne triba nikakvi neprijatelj. Istribićemo se sami, jedni na crvenin, drugi na bilin pozicijaman. Šta ne uspijemo sami, dovršiće salmonela – reka je El Tigre.

27. svibanj 2024 22:16