StoryEditorOCM
KolumneGLAVA ŠOTOBRACO

Bliski i Daleki istok

26. rujna 2017. - 21:36

El Tigre i Bili Smo Uskoro ostali su na vratima betulice skroz incukani žalobnon atmosferon u njiovon najomiljenijen boravku. Na zidu iznad šanka vesele slike raznih pića prikrila je velika zastava Japana sa crnin floron u kantunu, a pod njon gori svića ka za pokojnikon. Cila skonšumana, dobra i poštena gazdarica jedva je dočekala da poslin cile noći tugovanja konačno prestane nježino samovanje.

- Gotovo je, palo je nebo na zemju! Nakon šta je onaj mali Đapanež u ferati kod Knina ukra čoviku mobitel, potopilo mi se i zadnje ufanje da negdi na baloti živu i radu pošteni judi, šmrca Dobra Parona. I Đapaneži su ka i svi drugi, a vi ste mi govorili da nosu bile gvante i medicinske maske priko lica iz obzira prema bližnjima! Vraga, to je zato da in ne ostanu otisci prstiju kada kradu i da ih ne poznadu! - pogledala je El Tigrea prikorno.

- Pa, čovik se ode očito opustija, počeša se on po timenu u nelagodi. Jerbo, vidi Đapanež da u nas ima dosta onih šta su in otisci prstiju svugdi, pa šta, izija vuk magarca: Jasna Omejec, bivša sutkinja Ustavnog suda, miseciman je primala plaću koja joj ne pripada, Josipi Rimac dalo kruva u ministarstvu uprave, a stan u Kninu na koji nema pravo ne triba vratiti ona, nego državna službenicu šta je potpisala darovnicu... Zašto van zbog njih nije palo nebo na zemju, oli niste učinili harakiri? - gleda u nju i čudon se čudi.

- E, ovi naši su ipak Bliski istok, znademo ih već, a Japan je Daleki istok, cili mističan, eto zato, biće... - šmrca Dobra Parona i dalje.
- Zaboravilo se u ovomen nizu na prisidnicu Grabar-Kitarović, e! - sa uzdignutin kažiprston pripomenija je B.S. Uskoro, na šta se zaboravni El Tigre plesnija po čelu.

- A šta van je Kolinda skrivila? - sabrala se dobra i poštena gazdarica.
- Ma čujte, išla je u Mađarsku raščistiti šta Rvaskoj štopaju primanje u onu prestižnu ekonomsku organizaciju, pa je, božemiprosti, ispalo da su je kupili počasnin doktoraton. Izjava o Mađarskin nacjonalnin interesiman zbog čega nan štopaju članstvo u onoj ekonomskoj organizaciji bila je ka od šefice Orbanovog kabineta - objasnija je B.S. Uskoro.
- E, a šta bi vi? - pita ga ona.

Ja bi da su se nebesa otvorila i pala kiša sa krupon nakon nježinog govora u Mađarskoj, a ne par dana poslin kada je bila u Vinkovciman, eto šta bi! - otresa se ovi. Jerbo je rvaski državni interes da strada paprika mađarskih seljaka, a ne naših malih "Konzumovih" dobavljača!

25. travanj 2024 23:13