StoryEditorOCM
Kolumneglava u balunu

Aj ti nađi Cicina dvojnika!

9. svibnja 2019. - 14:10

Tomislav Ninić Cico nije samo više nego uspješni predsjednik vaterpolista Solarisa, već i fetivi Šibenčanin, koji se u svojim razmišljanjima o (kvalitetnom) šibenskom sportu ne zatvara u okvire zimskog bazena u Crnici. Naprotiv, s nemalom pozornošću i ljubavlju prati nastupe nogometaša i košarkaša Šibenika, pa će u neslužbenom, ali otvorenom razgovoru prije minulog vikenda izaći s kalkulacijom za novu, jesensku sezonu.

- Ako se naši vaterpolisti plasiraju u europsko natjecanje LEN-kup, a nogometaši Šibenika izbore prvoligaški status, smatram da bi za tri najatraktivnija šibenska kluba trebalo osigurati oko 11 milijuna kuna. Nogometašima oko šest, košarkašima duplo manje, a mom Solarisu dva milijuna. Pošteno bi bilo da se pola te svote osigura iz službenih izvora (grad, županija), a da drugu polovicu namaknu klupska vodstva svojim marketinškim i inim akcijama – zborio nam je Cico.

Računica je zaista zvučala realno, ako bismo se poslužili praksom VK Solaris, kojom se diči i izvršni predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić.

- Nevjerojatnom energijom i poslovnim vezama Cico Ninić je uspio u ovoj sezoni udvostručiti klupski proračun Solarisa. Pomogli su mu i ostali članovi klupskog vodstva, ali presudna je bila njegova mudrost i prodornost – priznaje Bukić.

Solaris je osjetnom pobjedom nad riječkim Primorjem otškrinuo europska vrata ili za plasman u LEN-kup potreban mu je uspjeh u dvije utakmice sa splitskim POŠK-om, no drugi dio Cicine računice pokazao se računom bez krčmara.

Ako je Solaris u borbi za plasman u Prvu regionalnu ligu, kako kaže Perica Bukić, promašio čak četiri meč-lopte (Budva, Partizan, Niš, Kragujevac), koliko su tek puta "na svom servisu“ ovog proljeća promašili nogometaši Šibenika!?

Osijek, Čakovec, Sesvete, Dugopolje i, konačno, Hajduk 2. Uz neumoljive statističke podatke, koji govore da, primjerice, momčad Borimira Perkovića nije u zadnja susreta zabila nijedan pogodak iz igre. Da je promašila dva od tri kaznena udarca.

Kakva je to psihološka priprema momčadi, kad protiv bijelih nada primiš pogodak u prvoj minuti, a ne zabiješ kazneni udarac, kad ti se otvori velika šansa da deset minuta prije kraja usmjeriš vodu na svoj mlin!? Je li to taktička spremnost i motivacija momčadi, koja reflektira na prvoligaški status!?

Suprotno tome, košarkaši Šibenika su, zahvaljujući očito nadarenom treneru Miru Juriću i raspjevanoj domaćoj mladosti, dospjeli do play-offa, provocirajući usput nemale hvalospjeve iskusnih košarkaških stručnjaka. No, čini nam se da na posebnu raspravu tjera glasno razmišljanje novog izbornika Veljka Mršića.

- Ne sumnjam nimalo u talent Tonija Nakića, Domagoja Šarića i drugih šibenskih momaka. Odavno nisam vidio tako visokog igrača s mekanim šutom i smislom za pas-igru, kao što je zlatni kadet Tomislav Ivišić, ali… Uvjeren sam da bi spomenuti i još neki drugi šibenski košarkaši još brže napredovali, kad bi postojale više klupske ambicije. Da se Šibenik s dva pojačanja priključi visokom društvu Cedevite, Cibone, Zadra i Splita – kazivao nam je Mršić.

Tako nas je vratio početnoj financijskoj kalkulaciji s otvorenim pitanjem može li Baldekin relativno brzo inaugurirati predsjednika, sličnog Ninićevim dometima!? Ili Cicina dvojnika!?

25. travanj 2024 14:14