StoryEditorOCM
FotogalerijaPOGLEDAJTE KAKO SU BILICE DOČEKALE SVOG SREBRNOG DUJU ZLATNOG SJAJA

Sve za 'vatrenog' Cara nad Carevima, u Stublju od stotina bengalki gorjelo nebo i zemlja

21. srpnja 2018. - 16:39

Nigdje toliko Careva kao u Bilicama! A među svima njima, i Car nad Carevima, Duje Ćaleta Car, srebrni bilički reprezentativac zlatnog sjaja s netom završenog mundijala u Rusiji, kojem se njegovi mještani u petak navečer priredili spektakularan doček, dostojan šampiona. Duje je ne samo prvi bilički, nego i šibenski nogometni reprezentativac koji je osvojio medalju na svjetskom nogometnom prvenstvu, zbog čijeg je uspjeha noćas pokraj Krke gorjela nebo i zemlja.
Na igralištu u Stublju feštalo se kao da sutra ne postoji, a guštalo se u vatrenom raspašoju uz glazbu Amigosa, besplatno pivo i roštilj. Kako to i priliči pravom Biličancu Duje je na binu u Stublju došao brodom, s drugog strana vale, uz preko stotinu upaljenih baklji koje su noć pretvorile u dan i stvorile na fešti pravu nogometnu atmosferu. Koju je dodatno zapalio sam Duje otpjevavši sa svojim mještanima neslužbenu himnu reprezentacije – 'Nije u šoldima sve'. Pa neka je baš danas potpisao u Marseillu ugovor s Olympiqueom, vrijedan čak 20 milijuna eura! Da i tamo znaju ko je i odakle je, načelnik i predsjednik Vijeća Neven Mikulandra poklonili su Duji uokvirenu majicu 'Biličko srce' s popisom svih biličkih sela i naselja. Koja su sva ovih dana bili uz njega i ostale hrvatske nogometaše kao jedno.
Bilo je baš onako kako je i najavio načelnik Bilica Joško Ćaleta Car - 'Sve za našeg vatrenog' – kojem su već prvog dana na ulazu u općinu postavili veliki jumbo plakat s porukom 'Bilice se ponose s tobom!' Uostalom, pogledajte kako je bilo u iscrpnoj foto-reportaži našeg kolege Nikše Stipaničeva. Njegovom oku ništa nije pobjeglo, niti se pred njegovim objektivom sakrilo. Ovim slikama riječi ne trebaju – sve govore same.

23. travanj 2024 13:38