StoryEditorOCM
FotogalerijaŠibenik

Pogledajte kako je bilo na središnjem obilježavanju Nacionalnog dana hitne medicinske službe (FOTO)

Piše Šibenski.hr
25. travnja 2018. - 15:14

U Šibeniku je u srijedu održano središnje obilježavanje Nacionalnog dana hitne medicinske službe. Događaju su prisustvovali izaslanik predsjednice Republike Hrvatske i župan Šibensko-kninske županije Goran Pauk, dipl. oec., izaslanik predsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministar zdravstva prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med., izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora i zastupnica Branka Juričev-Martinčev, dipl. oec., ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. mr. Maja Grba-Bujević, dr. med., gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, dr. med., ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije mr. sc. Tomislav Jukić, dipl. pol. te brojni drugi gosti.

Središnje obilježavanje Nacionalnog dana HMS-a svake se godine održava u drugom gradu, a ove godine u Šibeniku su se okupili djelatnici HMS-a iz svih dijelova Hrvatske koji su nastojali djelatnost i dostignuća HMS-a približiti građanima. Svi zainteresirani mogli su razgledati vozila HMS-a koja su se nalazila na Obali dr. Franje Tuđmana. Nadalje, čulo se niz praktičnih savjeta o načinima postupanja u slučajevima kada je izravno ugrožen život ili teško narušeno zdravlje pojedinca ili zajednice.

Organizatori središnjeg obilježavanja Nacionalnog dana HMS-a su Hrvatski zavod za hitnu medicinu i Zavod za hitnu medicinu Šibensko-kninske županije, a pokrovitelji Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske, Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik.

20. travanj 2024 07:06