StoryEditorOCM
FotogalerijaAutomobilizam

Pegula razbio prokletstvo: Skradinska ljepotica i ove godine blistala je u punom sjaju; Unatoč činjenici da vremenske prilike nisu dozvoljavale borbu za rušenje rekorda, uzbuđenja nije izostalo

Piše Josip Čaleta Car
20. svibnja 2019. - 12:53

Skradinska ljepotica i ove godine blistala je u punom sjaju. Unatoč činjenici da vremenske prilike nisu dozvoljavale borbu za rušenje rekorda, uzbuđenja nije izostalo. Veliki broj prijava jamčio je dobru zabavu i brojna uzbuđenja, no zbog mokre staze u prvoj trci neki ipak nisu startali, tako da se na stazi našlo 97 vozila.

Vozilo se prvenstvo Centralno europske zone (CEZ), Prvenstvo Hrvatske, te šampionat susjedne BiH, tako da se u Skradinu našlo šaroliko društvo od Austrije preko Slovenije, Hrvatske, BiH i Crne Gore, sve do Srbije. Sama utrka ponudila je puno toga zanimljivog, uz nekoliko izlijetanja sa manjom materijalnom štetom, i vrlo kvalitetnim vožnjama svih sudionika. Ove godine odlično pripremljena staza dužine 3400 metara, zahvaljujući tvrtki "Tokić" bila je ozvučena cijelom dužinom pa su navijači imali priliku uživo pratiti rezultate. Što se najboljih tiče, napokon je do pobjede stigao odlični Domagoj Pereković sa svojim Mitsubishi EVO 9.

A Pereković bi slobodno kada je Skradin u pitanju mogao dobiti nadimak "Pegula". Prošle godine, kada je možda imao i najspremniju jurilicu, na treningu je doživio kvar kada su mu planule instalacije, pa je trku odgledao iz boksa. Ove godine neposredno pred utrku uz Krku, Pereković je na Sljemenu imao izlijetanje i prevrtanje, srećom bez ozljeda, no vozilo je bilo oštećeno, ipak sve je bilo spremno za Skradin.

- Pomislio sam na Sljemenu, zar ću opet propustiti Skradin, no nismo se dali, radili smo danonoćno i pripremili Mitsubishi za ovu odličnu utrku. Kada smo sve nedaće otklonili sada mogu reći da sam sretan pobjedom na ovoj divnoj stazi, koja meni jako puno znači - u dahu je rekao Domagoj nakon utrke.

Rekord 'čuvala' kiša

Ovaj simpatični vozač AKK Zanatlije u obje utrke bio je brži od svog velikog sportskog rivala Deana Dimitrijevića, koji je utrku završio na trećem mjestu, dok je drugo pripalo odličnom Mariju Jurišiću, članu AK Župa dubrovačka, koji je svojim Audijem A4 iznenadio Dimitrijevića.

Sama utrka odlično je organizirana od strane članova šibenskog AK "Mihovila", koji se još jednom potvrdio kao sjajan organizator. Publika je uživala u vožnjama natjecatelja, jedino ostaje žal što je u prva dva sektora zbog kiše bilo vlažno, pa rekord staze od 1.40,689 kojeg drži Dejan Dimitrijević nije bio ugrožen. Odlična zabava vladala je i u boksovima, koji su bili omiljeno sakupljalište ljubitelja ovog adrenalinskog sporta.

- Umorni smo, ali nadasve zadovoljni. Vrijeme nam nije išlo na ruku, no učinili smo sve da se vozači osjećaju ugodno uz maksimalnu sigurnost na stazi. Osim sitnih izlijetanja i, kako mi kažemo strišavanja, nije bilo nikakvih izvanrednih događanja, što nas veseli s obzirom na uvjete. Ništa, idemo dalje, već sada slijede pripreme za slijedeću sezonu - umorno nam je kazao Vlatko Mikulandra, tajnik AK "Mihovil".

Zastor je spušten, 13. izdanje Nagrade Skradina uspješno je odrađeno, uz već standardni pozdrav, vidimo se dogodine.

03. svibanj 2024 20:12