StoryEditorOCM
FotogalerijaODRŽANA 11. SMOTRA FOLKLORA ŠIBENSKO - KNINSKE ŽUPANIJE

Najbolji će predstavljati županiju na državnim smotrama - mali Kninjani, Mirlovčani. Zlarinjani te Pirovčani i Petropoljci

15. svibnja 2017. - 10:50


Kulturno – umjetničko društvo 'Kralj Zvonimir' iz Knina – dječji folklorni ansambl ' Zvončići' predstavljat će Šibensko – kninsku županiju na držabnom natjecanju dječjih folklornih skupina u Kutini. Zvona Zagore iz Mirlović Zagore, jedna od najboljih hrvatskih kulturnih skupina predstavljati će županiju na manifestaciji Brodkso kolo u Slavonskom brodu, a na smotri folklora u Đakovu, an 'Đakovačkim vezovim' županijski predstvanik bit će KUD Koralj iz Zlarina. Na Vinkovačkim jesenima, na državnoj smotri folklora županiju Šibensko – kninsku predstavljati će Kulutno – umjetnička udruga Bezdan iz Pirovca te Etno udruga Petroo Polje iz Ružića.

Odluka je to stučnog povjerenstva kojeg je pročitao njegov predsjendik Danijel Šota, na koncu 11. Smotre izvcrnog folklora Šibensko – kninske žuzpanije koji je pod nazivom 'Šibeniče ti si stina' i ove godine na trgu ispred šibenske vijećnice okupio 15 KUD-ova i društava iz županije, te jednu gostujuću udrugu iz Slavonije KUU 'Kristal Sladorana' iz Županije. Kada su krenuli sa šibenske Poljane gradskim ulicama bio je to nezaboravan prizor za pamćenje – bogatsvtvo narodnih nošnji ostavilo je snažan dojam na brojne turiste koji su u subotu predvečer šetali Krešimirovim gradom. A ništa manje posjećen nije bio ni bogat splet tradicijskih plesova i pjesama kojeg su izveli u više od dva sata propgrama kojeg je otvorio Goran Pauk, šibensko – kninski župan a vodio već tradicionalno Vinko Bulat.

Nastupili su – KU 'Šibenske šuštine', KUD Kralj Zvonimir – Dječji folklorni ansambl Knin, KUD Spužvar Krapanj, Etno udruga Petrovo Polje Ružić, KUU Zvona Zagore – Mirlović Zagora, KUU Bezdan Pirovac, KUD Dinara – Kijevo, KUD Zora – Betina, KUD Sveti Ilija – župa Kljaci, Udruga Krč – Primošten, KUU Miljevci, KUD Bedem – Grebaštica, KUD Dubrava kod Šibenika, KUD Koralj – Zlarin, KUD Naši korijeni iz Kljaka, te kao gosti KUU Kristal Sladorana iz Županje.

24. travanj 2024 11:43