StoryEditorOCM
Fotogalerijablagdan sv. Mihovila

Mnoštvo vjernika u procesiji gradskim ulicama i na velikom misnom slavlju na trgu kod katedrale koje je predvodio je biskup hvarski mons. Petar Palić (FOTO)<br />  

Piše J.Č., šibenski.hr
4. listopada 2019. - 20:33

Ulice Šibenika bile su ispunjene mnoštvom građana i vjernika koji su u procesiji gradskim ulicama i trgovima slaviti svojeg zaštitnima arhanđela sv. Mihovila, „onoga koji je kao Bog“. U toj „hodajućoj crkvi“ ,kako je rekao biskup šibenski mons. Tomislav Rogić, sa svojim zastavama i znamenjima hodili su župljani iz brojnih gradskih i biskupijskih župa, noseći znamenja naše vjere, lik sv. Mihovila i Gospe Velikog hrvatskog krsnog zavjeta. Procesiju su ispunili i brojni svećenici, redovnici i redovnice, predstavnici vlasti, kršćanskih udruga, djeca šibenskih škola i vrtića, redovničkih zajednica, Gradska straža i više od 2000 vjernika.

Na velikom misnom slavlju pred katedralom sv. Jakova, na Trgu Republike Hrvatske, biskupe, svećenike i vjernike, s nadbiskupom i metropolitom splitsko- makarskim mons. Marinom Barišićem, pozdravio je šibenski biskup mons. Tomislav Roić dok je misno slavlje predvodio biskup hvarski mons. Petar Palić.

20. travanj 2024 10:04