StoryEditor
FotogalerijaRupa od 13 metara

Doznajte kako napreduju radovi na Poljani i kada će Šibenik dobiti troetažnu podzemnu garažu

Piše šibenski.hr
17. svibnja 2019. - 13:18

Gradonačelnik Željko Burić u pratnji zamjenika Danijela Milete i Paška Rakića, direktora Gradskog parkinga Gorana Bulata i predstavnika izvođača Joška Galića obišao je danas radove na izgradnji podzemne garaže Poljana. Na gradilištu je okončana prva faza radova, a započelo se s fazom betoniranja.

„Iznimno smo zadovoljni tijekom radova i izvođačem radova posebice kada se u obzir uzme zahtjevnost projekta. Za nas je ovo kapitalan projekt kojem smo ozbiljno pristupili, a po završetku svih radova Šibenčani će dobiti modernu podzemnu garažu s tri etaže i kompletno uređen glavni gradski trg.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Ugovor vrijedan 47,9 milijuna kuna bez PDV-a startao je 1. listopada prošle godine, a izvođač je zajednica ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o. iz Splita.

„Od navedenog iznosa, na garažu s 256 parkirnih mjesta na 3 podzemne etaže utrošit će 31,6 milijuna kuna, a ostatkom novca uredit će se glavni gradski trg s prikladnim sadržajima, obodna prometnica sa semaforiziranim raskrižjima i prezentirat će se arheologija u kontaktnoj zoni s Gradskom knjižnicom. U 8 i pol mjeseci je iskopano i izvezeno 37.000 m3 materijala, mjestimice se došlo i do dubine 13 metara, a ukupna vrijednost do sada izvršenih radova je 6,5 milijuna kuna.“, istaknuo je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

Predstavnik izvođača radova, zajednice ponuditelja Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o., Joško Galić kazao je kako će u sklopu druge faze radova, postavljanja armirano-betonske konstrukcije, biti utrošeno 500 tona željeza i 5.000 m3 betona.

Zadovoljstvo odrađenim radovima iskazao je i direktor Gradskog parkinga Goran Bulat.

Radovi na postavljanju armirano-betonske konstrukcije potrajat će do listopada, a cijeli projekt uporabnu dozvolu trebao bi dobiti do ljeta 2020. godine.

# RADOVI# ŽELJKO BURIć#POLJANA

Izdvojeno