StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Vrime za šalove

24. studenog 2017. - 19:39

Čim je, nakon nekoliko kišnih dana, bura pokazala ćud i spustila živu u termometru za 10-ak stupnjeva, poklonice šibenskoga gradskog đira "uskočile" su u prave zimske odjevne kombinacije. Povadili su se iz ormara i kaputi i deblje jakne i duge parke s krznom i bez njega.

Kako se takvi komadi odjeće najčešće ne kupuju za jednu zimu, trajanje im uglavnom ovisi o kreativnosti vlasnice i različitim modnim dodacima koji upotpunjuju izgled. Primijetili smo tako mladu damu koja je kratki crni kaputić "podigla" toplom prugastom maramom i retro šilt-kapom što se, redizajnirana, u velikom stilu vratila na modnu scenu. Savršenom spoju dodala je i naočale koje "se ljube" sa šalom. Nije nezapaženo prošla ni naša sugrađanka koja je naoko klasični bež kaput savršeno sparila s velikom maramom što se prugicama stopila s podlogom, pa i ostatkom odjeće, od jeans hlača do niskih, svijetlih cipela.

Općenito, inspirirali smo se u gradskom điru mnogim maštovitim modnim dodacima, od krznenih šal-kragni bojom povezanih s torbicama, do šarenih marama i šalova u dvojakoj ulozi, da utople i "ubiju" zimsko sivilo i hladnoću.
Malo koja Šibenčanka nije razbila odjevnu kombinaciju nekim detaljem, krznenim šalom, zakovičastom torbicom, šljokičastim džepovima na jakni, "živom" maramom, cvjetnim detaljem na hlačama, toplom kapom s metalik nitima...

Sve pohvale! Ako i vi imate kakav fotosavjet oko zimskoga modnog accessoriesa ili biste se rado vidjeli u društvu svojih sugrađanki na zadnjoj stranici omiljenog vam Šibenskog lista, ništa lakše: pošaljite nam svoju fotografiju na e-mail: redakcija@sibenski-list.hr ! Doviđenja do nove đirade!

20. travanj 2024 13:09