StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

Što je u modi? Tko zna, kada živimo u vremenu bez pravila

31. kolovoza 2017. - 15:27

Jednobojne, svijetle, tamne, cvjetne, duge, kratke, uske, široke... Haljine su, naprosto, u trendu ove sezone. Motiv zbog kojeg ih dizajneri predlažu, a dame rado odijevaju, uvijek je isti - ljeto je razdoblje nesputanosti, godišnjih odmora, kupanja i, općenito - slobode. Nameću se kao idealan odjevni izbor jer se, u tom slučaju, razmišlja samo o prikladnoj obući i eventualno nekom modnom dodatku.

Zato, kao što vidite s naših fotografija, šibenske dame rado i često ljeti posežu za haljinama. Kombinezoni su, također, popularni iz istog razloga - ne traže sparivanje ni s kojim drugim odjevnim predmetom. Dovoljni su za kompletan outfit. "Uskočiti" u haljinu ili kombinezon znači prištedjeti na vremenu, a opet izgledati lijepo i trendi.

Što se modnih dodataka tiče, najupečatljivije su torbe. Uglavnom su prilično velike (da se u njih može potrpati sve što ne stane u ruku), ali su jednako moderne i sasvim male, pa i takozvane pismo-torbe koje se nose ispod ruke. Nema, dakle, pravila, kao što ga nikad nije ni bilo. S tom bi se tvrdnjom sasvim sigurno složio i traženi američki modni dizajner Alexander Wang, koji je jednom prilikom izjavio kako se svatko može srediti i biti glamurozan, ali najzanimljivije je gledati ljude kako se odijevaju kada su na odmoru i ne mare da će ih netko vidjeti. Njegov je pokojni imenjak, britanski modni dizajer Alexander McQueen kazao:

- Došlo je novo vrijeme u modi, vrijeme bez pravila. Jedino što je važno su indivudue i njihov osobni stil koji je nekad visoka moda, nekad svakodnevna moda, nekada klasična, nekada luksuzna, a nekada sve to zajedno.
Zaista, malo se tko ne bi složio s tom konstatacijom.

26. travanj 2024 16:47