StoryEditorOCM
FotođirNEZAMISLIVO BOGAT

Razvod ga je stajao 154 milijuna dolara, nasljednik Samathur uživa u društvu mladih djevojaka na slapovima Krke. Detalji sa suda vrvjeli pikanterijama

Piše M.K.
27. kolovoza 2020. - 09:20

Za superbogatog nasljednika iz Hong Konga, Samathura Li Kin-kana, dakako da itekako dobro zna cijela Azija.

Za njegovog oca, milijardera Samuela Leeja Tak-Yeeja, itekako zna cijeli ozbiljni poslovni svijet. Riječ je o nezamislivo uspješnom poduzetniku i milijarderu, koji je uspjeh ostvario u hotelijerskom biznisu, a onda se eksponencijalno proširio na razne sektore.

Njegov sin Samathur Li-Kan-kan zasad je u svijetu u najširem smislu najpoznatiji po svom za Aziju nezapamćeno skupom razvodu, koji je zauzeo 12. mjesto i na top ljestvici najskupljih razvoda na svijetu.

Bogati nasljednik koji se bavi nekretninama, naime, 2008. godine se, nakon osam godina braka, razveo od Florence Tsang Chiu-wing i morao joj je isplatiti 154 milijuna dolara. 

Samathur Li Kin-kan trenutno odmara u Hrvatskoj, a naši fotoreporteri su ga snimili u dokonom i zadovoljnom obilasku Nacionalnog parka Krka i Skradina.

Nasmiješeni nasljednik bio je u društvu desetak jednako raspoloženih mladih djevojaka.

Njegova brakorazvodna svojevremeno je punila medije, isplivali su brojni detalji koje je osobito azijska javnost gutala s velikom radoznalošću.

Slučaj je pružio javnosti jedinstven pogled na ekstravagantan način života ljudi koji su zaista, zaista bogati.

Na prvostupanjskom se sudu tako čulo daje Li godišnje trošio na osobne gušte više od 13 milijuna dolara godišnje. U jednom je trenutku posjedovao poslovni zrakoplov Boeing, dvije jahte, 28 automobila i vino vrijedno milijune dolara, među ostalim luksuznim predmetima, rečeno je na sudu.

Samathurov slučaj izrodio je i kriminalističko istraživanje, nakon što je utvrđeno da su otac i sin počinili krivotvorenje u pokušaju da spriječe bivšu nevjestu da se domogne bogatstva.

Tijekom više od 20 dana saslušanja u javnost su izlaszili senzacionalni dokazi i optužbe između tri stranke.

Na sudu se čulo kako je kap koja je prelila čašu bila trudnoća Samathurove supruge Florence Tsang Chiu-wing, koja nije planirana i zbog koje se Samathur osjećao prevarenim i nasamarenim.

Saznalo se kako je supruga odbila njegov ultimatum za pobačaj. Samathur Li Kin-kan tada je već bio u vezi s drugom ženom, što je dovelo do kraja njihovog osmogodišnjeg braka.

Samathur Li je na sudu rekao da ga je supruga prevarila, jer mu je lagala da nije "rizično" za seks. Rekao je tada kako je suprugu, otkako je rodila kćer prije tri godine, vidio samo dva puta i da ne želi biti uključen u njezin život.

Lijev otac je također pokrenuo parnicu protiv bivše nevjeste, optuživši za prijevaru zbog otkazivanja postporođajnog sporazuma. Izgubio je slučaj u Engleskoj, pa je pokrenuo još jednu tužbu u Hong Kongu.

Pri okončanju slučaja, otac i sin priznali su odgovornost za "zavjeru s namjerom da naude".

Li je na sudu rekao da nije imao izbora, da je pristao na zavjeru s ocem, kako bi spriječio da njegova bivša supruga dobije novac.

"Moj otac jedini pazi na mene", rekao je na sudu. "Ako se posvađam s njim, bio bih na ulici. Nemam drugog izbora, da tako kažem."

Na sudu su se tada čuli i detalji poput onih da je Samathuru Liju otac, nakon što je završio fakultet, darovao 3,5 milijardi jena za pokretanje posla u Japanu.

Prema potpisanom sporazumu, otac ima pravo stjecati dionice tvrtke.

Samuel Lee je ustvrdio kako je sinova imovina "povratni poklon".

"Jednom riječju, sve je moje. Odozgo, kroz životni put do smrti, kroz sve obiteljske promjene i unutarnje svađe" - ustvrdio je na sudu.

Sin milijardera Samuela Leeja Tak-Yeeja izgledao je dobro raspoložen dok je, okružen ljepoticama, pristizao u NP Krka. U Hrvatskoj boravi na svojoj jahti Pelarus.

 

 

 

19. travanj 2024 04:38