StoryEditorOCM
FotođirGRADSKI ĐIR

'Mačke' u čizmama

30. studenog 2017. - 12:30

Nakon prijelaznog razdoblja u kojemu su na šibenskim ulicama dame šetale u tenisicama ili niskim sportskim cipelama, uskočili smo u pravu zimu. A ona se, kao što se dade primijetiti sa naših fotografija, ne može ni zamisliti bez trendi gležnjača i čizama.
Kolekcije poznatih modnih brendova urbane obuće za ovu su zimu ultimativno podastrle svojim poklonicama gležnjače s rokerskim detaljima, zakovicama, zip-kopčanjima i cvjetnim motivima te neprikosnoveni hit – čizme iznad koljena.

Potonje su, u svim mogućim oblicima, vrstama materijala i ukrasima postale vladarice modnih pisti, a, očito - i šibenskog đira. Dame su ih sparile s jeans hlačama, neovisno o tome je li riječ o modelima s punom, visokom petom ili ravnih potplata. Gležnjače su se, pak, nosile na suknju, jednako kao i na kožnate i jeans hlače i tajice. Šibenčanka u crvenom kaputiću sa štosnom šiltericom, dapače, svoje je gležnjače i dio gustih zimskih čarapa otkrila pogledima zavrnuvši nogavice.

I dok su se nekada rijetko kupovale čizmice od brušene kože ili njihove inačice od umjetnih materijala sličnog izgleda, danas su popularnije od drugih modela. Sva sila preparata za održavanje obuće koji se, po pristupačnim cijenama mogu kupiti u trgovinama obuće učinila ih je nosivima u svim prigodama, od dnevnog đira do noćnih izlazaka.

Imate li i vi kakav par omiljenih čizama koje bi, kao zgodan detalj dnevne odjevne kombinacije rado pokazali našim čitateljima?! Ako je odgovor pozitivan, pošaljite nam svoju fotografiju na e-mail: redakcija@sibenski-list. hr
Do listanja i čitanja u sljedećem broju. Budite lijepi, zdravi i za đir raspoloženi.

20. travanj 2024 10:58