StoryEditorOCM
FotođirGradski đir

Lagano i lepršavo - to je u modi ovih vrućih ljetnih dana (FOTO)

29. srpnja 2017. - 19:43

Došli su dani kad se osvježenje više ne može pronaći ni u hladu, ni u moru, a kamo li na užarenim šibenskim ulicama. Ipak, to ne znači da je gradski đir opustio. Dapače, uvijek se pronađe dobar razlog za šetnju, makar to bilo i obično "protezanje nogu" do prvog kioska ili dućana u Kalelargi. A tada se, skoro u pravilu, dogodi kakav susret, pa kava ili sok ispred jednog od kafića, možda i neka ozbiljnija kupovina.

Sve se to podvodi pod tipični domaći izraz "baciti đir". Uglavnom, na gradskim je ulicama podjednako živo, a dade se primijetiti da se i odjeća i obuća, a i frizura šetač(ic)a prilagodila srpanjskoj temperaturi. Prevruće je za pripijenu garderobu i neudobne potpetice. Ako na nogama nisu natikače, onda su svakako sandale ravnih potplata ili udobne špagerice u kojima noga "diše" i koje ne sputavaju prste. Trend ove sezone definitivno su anatomski oblikovane sandale sa zlatnim, srebrnim ili šljokičastim remenjem. I kombinacija istih dolazi u obzir.

Odjeća se, pak, skratila i proširila pa dominiraju udobne majice, košulje, lepršave haljinice ili one nešto uže, ali zato od prirodnih materijala. Nije ovo vrijeme za sintetiku makar bila i modernog kroja. Također ni za teži make-up. U šibenskom se điru nosi prirodnost i jednostavnost. Tu i tamo se primijeti i poneki šeširić, ali su sunčane naočale svejedno nezaobilazne. Imate li vi kakav fotoprijedlog za dnevni look u ove vruće dane? Čekamo ga s nestrpljenjem s uvijek otvorenim e-mailom: redakcija@sibenski-list.hr
 

24. travanj 2024 21:58