StoryEditorOCM
FotođirGradski đir

Boje ožujka na šibenskim kalama

16. ožujka 2018. - 13:38

Prijelazno razdoblje između godišnjih doba uvijek je obilježeno "pretumbavanjem" ormara, što većini pripadnica nježnijeg spola nije naročito omiljena zadaća. Valja pospremiti "teže kalibre" zimske garderobe, izvaditi iz vreća ili ladica za pohranu i osvježiti postojeći "arsenal" proljetnih komada, a za slučaj kratkotrajnog zahladnjenja, ostaviti pri ruci i pokoju topliju jaknu, tanji kaputić ili mantil. Zato su se u gradskom điru šibenskim ulicama ovih dana mogle vidjeti raznorazne odjevne kombinacije, od proljetnih do zimskih, a izvježbano fotoreportersko oko zamijetilo je i skladne spojeve tanjih i debljih materijala.

Cvjetne haljine ili majice, pa i hlače modni znalci preporučuju za sljedeće mjesece jer su, tumače, odavno stekli status klasika i više su od trenda. Ovog će proljeća, kažu, biti pri samom vrhu najtraženijih, pa smo upravo iz tog razloga izdvojili nekoliko Šibenčanki koje su se u svom street stylu odlučile za poneki komad iz floralne kategorije. Outfit dame u svilenkastoj bluzici cvjetnog uzorka i zlatastim trendi hlačama sa crnim ogrtačem čiji krajevi završavaju dugačkim resicama naš je top-izbor za toplije dane ožujka, a za oblačnije i hladnije preporučujemo spoj lagane haljine cvjetnog uzorka i zahvalne dužine s gustim čarapama i kratkom jaknicom od umjetne kože. Upravo smo takav spoj vidjeli u našem điru.

Kako stilisti za ovo proljeće preporučuju široke hlače, ponča, oversized šorceve i jeans jakne kao odlični kontrast ženstvenim i romantičnim bluzama, slip haljinama, širokim i proznačnim kimonima i kaftanima, ne sumnjamo da ćemo i takve komade odjeće uskoro vidjeti na posljednjoj stranici omiljenog Šibenskog lista. Za slučaj da za takav stil već imate spremnu kombinaciju i voljni ste je podijeliti s nama, pošaljite nam fotografiju iz đira na naš e-mail redakcija@sibenski-list.hr i mi ćemo je objaviti.

25. travanj 2024 01:46