StoryEditorOCM
SpektarVERBALNI RAT

Zoran Milanović, čovjek koji nije znao staviti točku: računamo li i šeretski nastrojenog Stipu Mesića, nikad nismo imali govorljivijeg predsjednika

26. rujna 2020. - 13:02
Milanovićevi su istupi natjerali i premijera Andreja Plenkovića da zaoštri ton svojih javnih nastupa, ali i da bude sarkastičniji nego ikad prijeTom Dubravec/Cropix

Predsjednik Franjo Tuđman je preferirao govore i poslanice koje su već svojim nazivom trebale sugerirati dimenziju povijesne važnosti.

Shodno svom shvaćanju uloge predsjednika u tada polupredsjedničkom sustavu - nije baš bio sklon spontanom dijalogu s novinarima. Draže mu je bilo dociranje.

Aktualni predsjednik Zoran Milanović u javnosti gaji daleko opušteniji imidž, ali također voli docirati. U samoj prezentaciji ne pati od pompoznih detalja: radije samo stane pred novinare i onda krene s bujicom opservacija na aktualne teme, prekidan novinarskim pitanjima i potpitanjima, pri čemu najčešće bude građe za čitav večernji TV dnevnik. Eto veselja i dara s Pantovčaka za urednike medija u danima bez previše atraktivnih vijesti.

Pa je tako krajem prošle subote Nova TV uspjela ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 10:29