StoryEditorOCM
Promo arhivHUMANITARNA AKCIJA

Splitski "Lionsi" za bolesnu djecu donirali 82 500 kuna

Piše Promo
27. prosinca 2019. - 10:23

Lions klub Split je više od dva desetljeća osvjedočeni prijatelj Klinike za dječje bolesti KBC Split čiji je trud i altruizam urodio plodovima trajne vrijednosti za dobrobit sve djece liječene u ovoj Klinici. Inicijativa za čitav niz dobrotvornih akcija za potrebe ove Klinike
bila je redovito poticana od samog Lions kluba Split koji bi na sebe preuzimao kompletnu organizaciju akcije, od osmišljavanja i cjelokupnog vođenja humanitarnog projekta, uključivanja volontera različitih profila, od javnosti dobro poznatih i popularnih osoba do brojnih donatora, medijskog promoviranja projekta te uspješne realizacije akcije. Spomenimo samo višekratne donacije Jedinici za intezivno liječenje djece, koja skrbi o vitalno ugroženoj djeci, kao i nedavnu donaciju kompjuterizirane opreme za automatsku kariotipizaciju Laboratoriju za humanu genetiku Zavoda za hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku Klinike za dječje bolesti KBC Split. 
Zadnja uspješno provedena humanitarna akcija LC Split „Zbog jedne ljubavi“ rezultirala je donacijom 82 500 kn namijenjenih izgradnji higijenskog propusnika Zavoda za dječju hematologiju, onkologiju, kliničku imunologiju i genetiku za kojim je potrebu izrazila Klinika za dječje bolesti KBC Split. Higijenski propusnik, koji će se izgraditi pred ulazom u Zavod, smanjit će mogućnost unošenja mikroorganizama i inficiranja djece koja su zbog svog zdravstvenog stanja iznimno osjetljiva na infekcije koje mogu ozbiljno ugroziti njihovo zdravlje, ali i život. 
Za prikupljanje ovih sredstava održane su brojne aktivnosti, od kojih je centralna bila organizirana u suradnji s NK Hajduk dana 20. travnja 2019. na velikom humanitarnom koncertu održanom uoči jadranskog derbija Hajduk – Rijeka na kojem su nastupili 
Alen Nižetić, Hari Rončević, Klapa Šufit i grupa Viva. Donacije su se prikupljale i pozivom na broj, skeniranjem barkoda akcije, na štandovima i javnom predstavljanju ove velike akcije, te uz pomoć medijskih promotora ove akcije Radio Dalmacije i Slobodne Dalmacije. Ostvarenje ovog plemenitog cilja ne bi bilo moguće bez pomoći brojnih donatora, od kojih ističemo Marinu i Tomislava Tokića, Općinu Trilj, Tapas d.o.o., Memorijalni turnir Krešimir Lozina, Krilo Shipping Company d.o.o.,  Orgula grupu d.o.o., Županijske ceste i općinu Marina, uz riječi duboke zahvalnosti svim ostalim donatorima.
Donaciju su predali prošlogodišnja predsjednica LC Split i glavna organizatorica ove akcije prof.dr.sc. Petra Amižić Jelovčić te ovogodišnji predsjednik prof.dr.sc. Damir Aviani uz brojne članove LC Split. Biranim riječima i s velikom zahvalnošću donaciju su primili  predstojnik Klinike prof.dr.sc.Veselin Škrabić,  glavna sestra Klinike Ivanka Ercegović, izaslanik ravnatelja KBC Split prof.dr.sc. Marijan Saraga te osoblje Klinike za dječje bolesti.   . 
Ovom donacijom će razina zdravstvene skrbi najteže oboljele djece biti podignuta, a Lions klub Split nastavlja svoju misiju pomaganja potrebitima i doprinosu zajednici u kojoj žive.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 10:24