GRAĐEVINARSTVO

Tvrtka Termodinamika PRIORITET JE KUPAC I VRHUNSKA KVALITETA

Piše Ana Perić
Foto Nikola Vilic/Cropix
18. prosinca 2020. - 00:00

Raditi kvalitetno i prepoznatljivo stvarajući time platformu za zajedničku budućnost, vizija je splitske tvrtke "Termodinamika" koja se bavi proizvodnjom i trgovinom iz oblasti građevinarstva. Na svoje četiri prodajne lokacije - Dujmovača, Stinice, Mostine i Gornji Mihaljevec, armiračnici i uredima, trenutno zapošljavaju oko 80 djelatnika. Od 2007. godine, kada je tvrtka osnovana, kontinuirano rade na uspostavljanju i njegovanju partnerskih odnosa s renomiranim proizvođačima, a najveću važnost pridaju kupcima koji su u fokusu svih njihovih aktivnosti. Svoje prodajne i proizvodne procese provode kroz četiri sektora – Građevinski materijali, Osobna zaštitna sredstva, Hidroizolacijski sustavi i Metalurgija.

image
Pogon
Nikola Vilic/Cropix

Duje Barišić, mladi i simpatični djelatnik "Termodinamike", predstavio je nove projekte tvrtke te planove za 2021. godinu u kojima njegov sektor Građevinski materijali aktivno sudjeluje.

- U planu su dva projekta, pokretanje online trgovine i novi prodajni centar u Zagrebu. S online trgovinom ćemo krenuti u prvom kvartalu iduće godine, a u ponudi će biti gotovo cijeli naš asortiman. I u virtualnom svijetu ćemo dati sve od sebe da zadržimo prepoznatljivost tvrtke čiji su prioritet kvalitetan odnos s kupcima i vrhunska kvaliteta proizvoda. Prodajni centar u Zagrebu rasprostire se na 12 tisuća metara kvadratnih, a njegova posebnost će biti brzina isporuke uz zadržavanje naše standardne kvalitete usluge prema kupcima. U ponudi će se naći proizvodi naših partnera Knaufa, Samoborke, Rockwoola, Webera, Rofixa i mnogih drugih s kojima svakodnevno surađujemo – najavljuje Barišić.

Većina njezinih kolegica i kolega je u našem lijepom Međimurju gdje "Termodinamika" ima veliki skladišni prostor i prodajni centar, no Anita Grljušić svoje aktivnosti u sektoru Osobnih zaštitnih sredstava izvršava u Dalmaciji. Dinamična i fokusirana mlada djelatnica osvrnula se na promjene u radu svog sektora povezane s pandemijom.

image
Uredski prostor
Nikola Vilic/Cropix

- Naša aktivnost je tijekom pandemije porasla zbog velike potražnje za jednokratnim zaštitnim sredstvima. Na sreću, naša ekskluzivna zastupništva i kvalitetni ugovori s liderima u segmentu zaštite, poput tvrtki Lemaitre, Honeywell, Červa, Semperit, Cotton, UTT, Adler, Prevent, Portwest i drugih, osigurali su nam poziciju u kojoj smo usprkos velikoj potražnji svim kupcima isporučili ono na što smo se obavezali - objašnjava Anita. Naglašava i da je tijekom pandemije tvrtka "Termodinamika" dio zaštitnih sredstava i opreme donirala tamo gdje je najpotrebnije. U suradnji sa splitskom tvrtkom "Mold" u nekoliko navrata su medicinskom osoblju donirali visokokvalitetne vizire za zaštitu lica.

Iako riječ izolacija u trenutnim okolnostima izaziva grč u želucu, ugodan je bio razgovor s Miškom Vareninom, djelatnikom specijaliziranim za jednu drugu vrstu izolacije – hidroizolaciju. Miško odmah ističe da je "Termodinamika" tvrtka u kojoj je moguće napredovati i rasti, što ga i drži na ovom radnom mjestu već šestu godinu.
- Uvijek sam željan novih znanja, a ovo je mjesto gdje se može puno toga naučiti zahvaljujući sinergiji kvalitetnih kupaca, projektanata, arhitekata i činjenici da imamo partnerske odnose s vodećim brendovima u segmentu hidroizolacija, poput Hyperdesmo, Voltex, Bauder, MBCC i drugih. Jednako smo posvećeni kupcima u Hrvatskoj i izvan nje, a hidroizolacijske sustave uspješno zastupamo na području cijele Adriatic regije - objašnjava Miško dodajući da u "Termodinamici" najviše cijeni kvalitetnu komunikaciju prema kupcima i kolegijalnost.

image
Miško Varenina
Nikola Vilic/Cropix

Kolegijalnost kao vrlinu djelatnika ove tvrtke ističe i Kristina Tonković, majka dvoje djece koja u "Termodinamici" radi već dvije godine. Njezin odlučan i čvrst karakter prirodno se uklapa u ambijent sektora koji predstavlja, a koji između ostalog krasi veliki proizvodni pogon za obradu građevinskog željeza.

- U sektoru Metalurgija smo zaduženi za prodaju građevinske armature, prodaju građevinskog željeza, limova, cijevi, profila i drugih proizvoda. Osim toga, u našoj armiračnici, sukladno željama naših kupaca proizvodimo armaturu, a kapacitet je 800 tona na mjesec. Iskoristila bih ovu priliku da pohvalim kolege iz armiračnice za njihov kvalitetan i predan rad, baš kao i cijelu tvrtku koja me podržala u svim situacijama, pa i onim osobnim u kojima sam se našla kao majka dvoje djece. Hvalevrijedna je i podrška "Termodinamike" u projektu "Budimo skupa" koji za cilj ima, na jedan inovativan i zanimljiv način, pomoći zajednici - zaključuje Kristina.
Za kraj, svim djelatnicima, klijentima i partnerima, tvrtka "Termodinamika" želi zdravu i poslovno uspješnu 2021. godinu.

Svoje prodajne i proizvodne procese provode kroz četiri sektora – Građevinski materijali, Osobna zaštitna sredstva, Hidroizolacijski sustavi i Metalurgija

U planu su dva projekta, pokretanje online trgovine i novi prodajni centar na 12 tisuća četvornih metara

25. travanj 2024 09:34