StoryEditorOCM

bogat programU najribarskijem mjestu na Jadranu ovog se vikenda održava prvi Festival plave ribe, u akciji će biti tri naša vrhunska kuhara

Piše A.V.Š./Zadarski.hr
15. lipnja 2021. - 10:18

U najribarskijem mjestu na Jadranu, Kalima na otoku Ugljanu, ovog se vikenda priprema Festival plave ribe koji će u tri dana trajanja okupiti tri vrhunska hrvatska kuhara.

David Skoko, Josip Vrsaljko i Tomislav Karamarko na rivi u Kalima od petka do nedjelje pripremat će delicije od plave ribe kojoj je upravo počela sezona, a svi željni autentične i vrhunske domaće spize moći će je probati po promotivnim cijenama, javlja Zadarski.hr.

Jedan od napjoznatijih hrvatskih chefova David Skoko ne krije kako mu je najdraža riba upravo - plava. Inćuni, palamide, srdele, skuše, lucevi i lokarde, tune namirnice su koje ga posebno inspiriraju, a tako će biti i ovog vikenda na Festivalu plave ribe u Kalima.

- Namjerno smo planirali festival baš za ovaj produženi vikend kada očekujemo veći broj gostiju na otoku, i naših i stranih, jer nam je stalo da se nakon duge stanke koju je izazvala korona kriza vratimo nekakvom normalnom ritmu. Ovaj događaj trebao bi označiti to buđenje, a namjera nam je da, ukoliko reakcije budu dobre, ovo postane tradicionalni festival, još bogatiji i ozbiljniji od ovog premijernog izdanja. Imamo vrhunske kuhare u mjestu koje se ponosi time da ima najveći broj plivarica i brodova za izlov tuna, a kad je kvaliteta plave ribe u pitanju, sada je također idealno vrijeme - kaže nam Ivan Stiblik iz organizacijskog tima ovog festivala na čijem je čelu kaljski ugostitelj Marko Trešin.

Uz specijalitete od plave ribe neizostavna je i degustacija vina, a u Kalima ovog vikenda moći će se probati najbolja kapljica iz cijele Hrvatske. Za one koji bi radije Gin, priprema se i poseban “Gin corner” gdje će glavnu riječ voditi profesionalni barmen iz Zagreba. Za glazbu su u petak i subotu zaduženi DJ-evi, a cijeli festival završava u nedjelju koncertom Marka Pecotića.

20. travanj 2024 18:35