StoryEditorOCM

sjajna promocija‘Hrvatska postaje jedna od omiljenih destinacija Francuza‘: HTZ na festivalu pomorske baštine u Morbihanu

Piše OM
23. svibnja 2023. - 15:30

Predstavništvo Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj sudjelovalo je na međunarodnom festivalu "Tjedan zaljeva Morbihan“, koji se održava u području Malog mora u francuskoj regiji Bretanji u gradu Vannesu.

Kako smo već izviještavali, riječ je o jednom od najvažnijih pomorskih, kulturnih i turističkih događaja, koji je ove godine oborio rekord posjećenosti s više od 250.000 zaljubljenika u pomorsku i maritimnu baštinu, a u paradi su sudjelovala 23 velika atraktivna jedrenjaka i rekreativne regatne jedrilice te drveni brodovi.

- Sudjelovanje na ovakvim festivalima odlična je prilika za promociju cjelokupne hrvatske turističke i nautičke ponude te naše bogate maritimne baštine. Hrvatska definitivno postaje jedno od omiljenih odmorišnih destinacija Francuza, a dokaz je i velik interes posjetitelja za hrvatskim prezentacijskim centrom tijekom sedam dana ovog festivala u Vannesu“, istaknula je Daniela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj.

image

Daniela Mihalić Đurica, direktorica Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Francuskoj s predstavnicima hrvatske delegacije na Festivalu ‘Tjedan zaljeva Morbihan‘

Andrina Luić

Dodajmo kako su se od ostalih hrvatskih predstavnika na ovom festivalu predstavili Vodice, Malinska te Udruga za promicanje maritimne baštine Cronaves iz Splita.

Da je Hrvatska popularna destinacija na francuskom tržištu potvrđuju i brojke iz sustava eVisitor prema kojima su Francuzi u dosadašnjem dijelu godine ostvarili gotovo 90.000 dolazaka i preko 240 tisuća noćenja što u usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima predstavlja rast u dolascima od 23 posto te rast u noćenjima od 12 posto.

19. travanj 2024 19:14