StoryEditorOCM

po hitnom postupkuČesti kvarovi presudili legendarnom ‘Tijatu‘ i ‘Olei‘, Jadrolinija ih mijenja katamaranima Tankerske plovidbe

Piše OM
11. travnja 2023. - 09:57

Jadrolinija je sklopila ugovor o zakupu dva katamarana sa zadarskom Tankerskom plovidbom, odnosno s njihovom podružnicom TP Line javlja Pomorac.hr.

Jadrolinija je, naime, tijekom prošlog tjedna raspisala natječaj za kupnju dva rabljena katamarana. No, istovremeno je Jadrolinija objavila Obavijest o dodjeli ugovora, odnosno Rezultate postupka nabave za zakup dva katamarana, koji je sklopljen s Tankerskom plovidbom. I dok se vrijednost natječaja za kupnju katamarana procjenjuje na 14 milijuna eura bez PDV-a, vrijednost zakupa procjenjuje se na 480 tisuća eura.

U obrazloženju Obavijesti o dodjeli ugovora navodi se da je “održavanje linija katamaranom m/k Olea i brodom m/t Tijat postalo upitno zbog učestalih kvarova brodova, značajnih oštećenja vanjske palube (kod m/k Olea učestala propuštanja mora u putnički salon), problema sa zbrinjavanjem otpadnih sanitarnih voda, nemogućnosti nabave određenih rezervnih dijelova na tržištu te radi toga i nemogućnosti obnove Svjedodžbe klase”.

“Radi svega navedenog (neizvjesno održavanje linija), potrebno je hitno uzeti u zakup 2 (dva) katamarana koja će održavati navedene linije, i to za razdoblje od 3 mjeseca. U međuvremenu će se raspisati nadmetanje za nabavu katamarana koji bi zamijenili navedene brodove”, stoji u obrazloženju.

Jadrolinija je ovaj ugovor o zakupu dva katamarana s Tankerskom plovidbom sklopila 28. ožujka, a ukupna vrijednost ugovora bez PDV-a iznosi 479.999,04 eura.

27. travanj 2024 14:37