StoryEditorOCM

tradicijaOtvaranje domaće jedriličarske sezone: ovaj vikend uživajte u jedinstvenoj Skradinskoj regati

Piše M.I.
14. travnja 2023. - 14:03

Ovog vikenda čeka nas Skradinska regata krstaša, koja će se održavati od petka 14. travnja do nedjelje 16. travnja, u organizaciji Jedriličarskog kluba Kon-Tiki Croatia i ACI marine Skradin.

Jedrit će se u Open ili ORC diviziji, dok će manje posade moći uživati u zasebnoj utrci za rekreativce. Natjecatelji će iz ACI marine Skradin na Prokljansko jezero isploviti u subotu u 10 sati, a prvi plov predviđen ja za 11 sati.

- Zahvaljujući dosadašnjem velikom odazivu, sjajnoj atmosferi te jedinstvenom ambijentu Prokljanskog jezera i ACI marine Skradin, ova se jedriličarska utrka sada već s punim pravom može nazvati pravim sportskim brendom grada Skradina i Šibensko-kninske županije, a s obzirom na to da upravo ova regata otvara domaću jedriličarsku sezonu treću godinu za redom, nedvojbeno je riječ o početku jedne lijepe tradicije, kako za nautičku, tako i za lokalnu zajednicu.

Ono što regatu čini posebno značajnom i uspješnom već nakon svega dva izdanja je prije svega visoka konkurentnost, zahvaljujući ponajboljim domaćim jedriličarima i jedriličarskim klubovima. Tako će na ovogodišnjem izdanju među istaknutim imenima sudjelovati: prošlogodišnji pobjednik Robert Sandalić iz JK Uskok, Karlo Kuret iz JK Labud Split, Damir Desabota iz JK Val Šibenik i brojni drugi - najavljuju organizatori.

Povratak u ACI marinu Skradin predviđen je u subotu u 17 sati, nakon čega slijedi tradicionalno druženje i zakuska u konobi Toni.

image

arhiva

28. travanj 2024 13:01