StoryEditorOCM

Sea SheperdKamerama u borbi protiv ilegalnog ribolova i lova na rakove u Južnom oceanu

Piše M. I.
1. ožujka 2024. - 12:20

Neprofitna organizacija za očuvanje mora Sea Shepherd Global već dugi niz godina bori protiv kitolova, kao što provodi niz aktivnosti usmjerenih na zaštitu svijeta oceana i zaustavljanje iskorištavanja i uništavanja morskih ekosustava.

Djelomično zahvaljujući naporima Sea Shepherda, kitovi se više ne love u Južnom oceanu gdje je1994. godine Međunarodna komisija za zaštitu kitova zabranila sve vrste komercijalnog kitolova. Međutim, sada su suočeni s novom prijetnjom: pretjeranim izlovom krilla, planktonskih rakova koji su kitovima primarni izvor hrane, piše Maritime executive.

Kako bi tome stali na kraj, ekipa Sea Sheperda otputovala je s brodom Allankay u udaljene vode Antarktike gdje u operaciji "Antarctica Defence", kamerama prate legalne i ilegalne ribolovne aktivnosti, te svako zapažanje šalju medijima kroz priopćenja, kao i policiji, i različitim jurisdikcijama hvatajući počinitelje na djelu.

Partner im je Inmarsat Maritime koji je razvio usluga pomorskog povezivanja za prijavu štetnih i/ili nezakonitih praksi s mjesta događaja, čak i na udaljenim i negostoljubivim lokacijama poput Južnog oceana.

27. travanj 2024 23:34