StoryEditorOCM

vjetrovi jadranaHRT prikazuje novi dokumentarni serijal: prva epizoda posvećena je čuvenoj senjskoj buri

Piše M. I.
2. svibnja 2023. - 09:57

"Vjetrovito" naslov je novog dokumentarnog serijala čija će se prva epizoda prikazati 2. svibnja u 20.15 sati na HRT 1, najavio je Novi list. Redateljica je Vlatka Vorkapić, čiji je igrani film "Sonja i bik" jedan od najgledanijih filmova hrvatske kinematografije.

Kroz sveobuhvatnu priču "Vjetrovito" o vjetrovima na Jadranu zrcali se široko područje ljudskog djelovanja od tradicijskih i suvremenih zanimanja, preko narodnih vjerovanja i umjetničkih značenjskih reinterpretacija do suvremenog korištenja u znanosti i industriji, ali i u slobodnom vremenu i razonodi koje se najbolje manifestira u sportovima vezanim uz vjetar.

Sve to obrađeno je u TV seriji "Vjetrovito" čija je naracija podijeljena u četiri epizode, prva je "Čuvaj se bure i cure", druga "Okreće na jugo", treća "Svaka vala svoga vitra" i četvrta "Dobar vjetar, zao vjetar". Prva epizoda posvećena je čuvenoj senjskoj buri.

Uz meteorologe i članove spasilačkih službi, svoja iskustva s burom podijelit će ljudi koji svakodnevno žive s njom, stanovnici otoka i priobalja.

23. travanj 2024 12:02