StoryEditorOCM

film ‘brod‘Dokumentarac Elvisa Lenića o brodogradilištu Uljanik uvršten među najbolje svjetske uratke

Piše M. I.
13. listopada 2023. - 10:38

Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) objavio je kako je dokumentarni film "Brod" redatelja Elvisa Lenića, uvršten u natjecateljsku sekciju "Opus Bonum" Međunarodnog festivala dokumetarnog filma "Ji.hlava" u Češkoj, koji će se održati od 24. do 29. listopada održati u istoimenom gradu.

Dugometražni dokumentarni film "Brod" donosi svjedočanstva bivših radnika pulskog brodogradilišta Uljanik, koje je, nakon više od 160 godina postojanja i brojnih veličanstvenih brodova koji su isplovili iz njegova pogona, postalo groblje napuštenih radiona, čeličnih olupina i zaustavljenih dizalica.

Film je režirao i snimio Elvis Lenić, koji potpisuje i scenarij, a producirala ga je Dijana Cetina Mlađenović (Kinematograf). Montažer je Matija Debeljuh, a dizajner zvuka Bojan Kondres.

Brod je svjetsku premijeru imao na ovogodišnjem, 70. Pulskom filmskom festivalu, a prikazivanje u češkoj Jihlavi bit će mu međunarodna premijera.

Lenić je ovaj film posvetio svom pokojnom ocu koji je radni vijek proveo u Uljaniku, baš kao i još neki članovi njegove obitelji.

27. travanj 2024 13:55