StoryEditorOCM

UPA ROSTRUM‘Čist Božić i Bistra Nova 2024.‘: ronioci desetu godinu kupili otpad iz podmorja splitskog Žnjana

Piše OM
18. prosinca 2023. - 11:39

Nakon dvije godine pauze od čišćenja, članovi UPA Rostrum ovaj vikend vratili su se na splitski Žnjan gdje su održali svoju tradicionalnu ekološku akciju "Čist Božić i Bistra Nova 2024. godina", ujedno i desetu, jubilarnu akciju čišćenja podmorja na ovoj lokaciji.

"Okupili smo se u subotu i oko 11 sati krenuli s akcijom u kojoj su sudjelovali podvodno istraživački klub "Mornar", ronilački klub "Špinut" te ronilački klub "Mostar", a na kopnu su se angažmanom iskazali i mali ekolozi Prirodoslovne škole Split. Akcijom smo primijetili da je dugogodišnji rad na čišćenju Žnjanskog podmorja znatno oporavio morski okoliš, a naše akcije su možda potakle i ono najvažnije - senzibilitet i svijest građana te smo ove godine nakon dva sata ronjena izvadili oko 1,5 kubik otpada. Otpad je selektiran i zbrinut od strane "Čistoće" koja nam je kao i svake godine pružila punu podršku.

Gradu Splitu i njegovim građanima s ponosom predajemo čisto žnjansko podmorje te se radujemo što će nakon konačnog uređenja ovaj dio grada zablistati u svom punom sjaju", poručili su iz UPU Rostrum.

image
UPA Rostrum
image
UPA Rostrum
image
UPA Rostrum
27. travanj 2024 08:19