StoryEditorOCM

linije u prekiduProblemi u pomorskom prometu na splitskom, šibenskom i riječkom području, jugo će ‘okrenuti‘ na jaku buru

Piše OM
10. veljače 2021. - 12:36

Zbog jakog vjetra u prekidu su: 

Splitsko okružje:

- Katamaranska linija 9604 Ubli - Vela Luka - Hvar - Split   u prekidu

- Katamaranska linija 9602 Vis - Milna - Split  u prekidu

Riječko okružje:

- Katamaranska linija 9308 Mali Lošinj - Cres - Rijeka u prekidu

- Trajektna linija 334 Porozina - Brestova u prekidu

Šibensko okružje:

- Trajektna linija  532  Šibenik - Kaprije - Žirje bez pristajanja u luku Kaprije

image
Božidar Vukičević/Ilustracija/Cropix

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a dana 10.02.2021. u 06 sati

Upozorenje

Udari juga i južnog vjetra u jačanju na 35-45 čvorova, na krajnjem jugu Jadrana do 55 čvorova, a prema kraju dana i u noći južnog i jugozapadnog 35-50 čvorova. Od sredine noći na sjevernom, zatim i na dijelu srednjeg udari bure, prema otvorenome i sjeverozapadnog vjetra od 35-45, podno Velebita i do 60 čv. More u jačanju na 5, a prema kraju dana na krajnjem jugu moguće i na 6. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklona s frontalnim poremećajem premještat će se preko Jadrana dalje na jugoistok, a u noći će sa sjeverozapada jačati anticiklonalni greben.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Jugo i južni vjetar u jačanju na 16-32 čvora, na krajnjem jugu Jadrana i do 36 čvorova, a prema kraju dana i u noći na sjevernom i manjem dijelu srednjeg Jadrana malo će oslabiti i okrenuti na jugozapadni vjetar od 12-24 čvora. More 3-4, u jačanju na 4-5, prema kraju dana na krajnjem jugu moguće i na 6. Vidljivost 5-15 km. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg umjeren do jaka jugozapadni, u okretanju na sjeverozapadni vjetar, a od sredine noći na jaku, pred jutro podno Velebita i vrlo jaku buru. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana jak, ponegdje i vrlo jak, na krajnjem jugu u početku i olujni južni vjetar, od sredine noći malo će oslabiti i okrenuti na umjeren do jak jugozapadni vjetar. More valovito i jače valovito, na krajnjem jugu moguće i uzburkano. Promjenljivo oblačno, mjestimice kiša, pljuskovi i grmljavina.

19. travanj 2024 07:13