StoryEditorOCM
ŽivotTUŽNE VIJESTI

U 59. godini preminuo Ray Stevenson, glumac poznat po brojnim filmskim i serijalskim ulogama

Piše MOZAIK SD
23. svibnja 2023. - 07:54

Glumac Ray Stevenson, poznat po TV serijama kao što su Stari Rim, Vikinzi i Dexter, preminuo je u nedjelju. Imao je 58 godina.

Stevenson je bio poznat i po ulogama u filmovima Thor, Različita, a glumio je i u nekoliko britanskih serija kao što su Band of Gold, Peak Practice i Murphy‘s Law, piše Jutarnji list.

Njegova američka publicistička tvrtka potvrdila je za BBC da je preminuo, no ne zna se više detalja.

Uzrok smrti nije otkriven, no navodno je bio hospitaliziran tijekom snimanja na talijanskom otoku Ischia, gdje je radio na akcijskom filmu Cassino.

Stevenson je preminuo samo četiri dana prije svog 59. rođendana.

Rođen je u Sjevernoj Irskoj, no preselio se u Englesku kad je imao osam godina. Njegov je otac u vrijeme njegovog rođenja 1964. bio stacioniran u Kraljevskim zračnim snagama u blizini Lisburna. Kad se obitelj preselila, Stevenson je veći dio djetinjstva proveo u Engleskoj.

image
Joe Klamar/Afp

Nakon što je u West Endu u Londonu vidio predstavu Johna Malkovicha, i sam je poželio postati glumac.

Glumu je studirao u Bristolu, a jedna od njegovih prvih TV uloga bila je u drami Catherine Cookson, ‘The Dwelling Place‘.

Kasnije se pojavljivao u nizu britanskih TV serija, a 2004. je glumio viteza u holivudskom filmu King Arthur u kojem je glumila i Kiera Knightley.

Kasnije si je osigurao uloge i u uspješnim američkim TV serijama kao što su uloga Volstagga u trilogiji Thor i Tita Pulona u povijesnoj dramskoj seriji Stari Rim. U seriji Disney+-a Star Wars: Ashoka glumi Baylana Skolla.

Na društvenim mrežama mu počast odaju brojni kolege, piše Jutarnji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 14:24