StoryEditorOCM
ŽivotKAKVA PRIČA!

Policajac prije 23 godine našao bebu u kutiji, odnio je u bolnicu i ostavio. Kada mu je umro sin, usud je umiješao prste

Piše mozaik sd
4. svibnja 2024. - 08:51

U prosincu 2000., tri dana prije Božića, policijski poručnik Gene Eyster primio je kasnonoćni telefonski poziv o napuštenoj bebi pronađenoj u kartonskoj kutiji.

Novorođenče su otkrili studenti u hodniku stambene zgrade u South Bendu, Indiana.

- Bio je umotan u deke i flanelsku košulju. Nije bilo poruke - kaže Eyster (70).

Na putu do bolnice, Eyster kaže da je uzeo plišanog medvjedića da malo utješi bebu.

- Samo sam želio da zna da mi je stalo do njega - kaže Eyster.

Tijekom istrage, Eyster je o djetetu počeo govoriti kao o "bebi Isusu". 

- Rođen je nekoliko dana prije Božića i stavljen u kutiju, a u mojim mislima ta kutija bile su jaslice. Tako je postao "mali Isus" – rekao je policajac za Today.

Nakon što je saznao da je beba smještena kod izvrsnih posvojitelja, Eyster je odahnuo. Život je išao dalje i dolazili su novi slučajevi, ali Eyster kaže da nikada nije prestao misliti na ovu bebu.

- Pitao sam se što je s njim i, ne daj Bože, jesam li ga ikada uhitio? Je li još živ? - kaže Ester.

Eyster, koji je otišao u mirovinu 2019., nedavno je dobio neke odgovore.

- Sjedim ovdje 23 godine kasnije i zvoni telefon - kaže Eyster. Bio je to policajac Josh Morgan i bio je s mladićem po imenu Matthew Hegedus-Stewart.

- Rekao mi je: "Nećeš vjerovati, ali ‘mali Isus‘ upravo sjedi pokraj mene. On je moj novi policajac pripravnik" - kaže Eyster.

Morgan i Hegedus-Stewart ubrzo su složili dijelove neobične životne slagalice, a sve se počelo odmotavati kada su policajci reagirali na situaciju u Park Jefferson Apartments - istoj zgradi u kojoj je Hegedus-Stewart bio napušten.

- Kad smo stigli, rekao sam da sam tamo ostavljen kao beba. Zatim je Morgan pogledao izvješće i vidio ime Gena Eystera priloženo uz njega - kaže mladić.

Dana 22. ožujka ponovno su se sreli umirovljeni policajac i napuštena beba, sada mladić. Susret je bio posebno dirljiv za Eystera, koji je u siječnju izgubio svoje jedino dijete, sina Nicholasa.

- Kod Matta vidim neke situacije koje me podsjećaju na mog sina, ima isti osmijeh, isti smijeh, istu tamnu kosu i slično je građen - kaže Ester.

Hegedus-Stewart i njegova zaručnica Jillian roditelji su 14-mjesečne kćeri Aspene, a dječaka očekuju u lipnju. Aspen je rođena istog dana kada je njen otac legalno usvojen.

- Toliko je slučajnosti - kaže Eyster.

- Mislim, Matt završava terensku obuku i slučajno je raspoređen u četvrti stambenog kompleksa u kojem je pronađen. Kakve su šanse za to? Razgovarao sam s nekoliko Mattovih nadređenih i svi su rekli isto: on je fin policajac, on je dobro dijete. Ovako se sresti nakon toliko vremena pravo je čudo - kaže Eyster za Today

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. svibanj 2024 10:22