StoryEditor
ŽivotOKUSI KOJE PAMTIMO

Na vjenčanjima za ovom poslasticom sigurno prvo posegnete, mi vam donosimo recept kako bi u njoj uživali i kod kuće

Piše NATIVE STUDIO SD
6. listopada 2020. - 12:18
Biljana Gaurina/Cropix

Trogirski rafioli

Zamijesite tijesto od 11/2 kg brašna, 22 dag svinjske masti, 30 dag šećera, 10 žumanaca, malo soli, 5 vanilin-šećera, naribane limunove i narančine kore, soka od 1 naranče i po potrebi vode toliko da se tijesto spoji. Tijesto izradite, srednje tvrdo i glatko, ostavite pola sata, tanko razvaljajte, oblikujte čašom i punite nadjevom.

Nadjev: 1 kg badema (30 dag izbijeljenih, 70 dag poprženih) sameljite, dodajte 1 kg šećera, 6 vanilin-šećera, 1 cijelo jaje, naribanu limunovu i narančinu koru, 10 dag rastopljenog maslaca, sok od 2 naranče, 5 dag ribane čokolade, 1 dl ruma i tvrdo tučenog bjelanca koliko smjesa popije.

Sve dobro izmiješajte. Na svaki krug stavite punu žlicu nadjeva, tijesto poklopite, a krajeve namažite bjelancem da se bolje spoje. Rafiole malo pritisnite, složite u namazanu škrovadu i pecite na umjerenoj vatri 160° C 15 - 20 minuta. Od ove količine dobijete 100 -120 rafiola.

'Najbolje namirnice za ovo jelo potražite u Vašoj najbližoj Tommy prodavaonici.'

Sastojci:

  • 1/2 kg brašna
  • sol
  • 22 dag masti
  • 30 dag šećera
  • 10 jaja
  • 5 vanilin-šećera
  • 1 limun i 1 naranča
  • Nadjev:
  • 1 kg badema
  • 1 kg šećera
  • 6 vanilin-šećera
  • 1 jaje
  • 2 naranče i 1 limun
  • 5 dag čokolade
  • 10 dag maslaca
  • 1 dl ruma
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

21. studeni 2020 03:38