StoryEditor
ŽivotNa platformi

Je li ovo ‘novo normalno‘ kad su koncerti u pitanju? U Velikoj Britaniji održan prvi uz socijalno distanciranje, pogledajte kako je sve izgledalo

Piše PSD
14. kolovoza 2020. - 18:08
Ilustracija/AFP

Koronavirus je zadao toliki udarac glazbenoj industriji da su se mnogi pitali kako će se i kad uopće oporaviti. U cijelom su svijetu brojni koncerti i fetsivali odgođeni, o ogromnom padu broja gaža progovorili su i domaći estradnjaci uz apele Vlade da ih se shvati ozbiljno.

Situacija je teška. Od glazbe mnogi žive, stoga se i događaji moraju nastaviti događati i prilagoditi mjerama. Ovog tjedna imali smo tako priliku vidjeti i kako bi mogli izgledati koncerti u doglednoj budućnosti, barem onoj u kojoj smo prisiljeni na suživot s koronavirusom.

U Velikoj Britaniji pokušali su jednu od mogućih budućih varijanti pokazati u obliku prvog "društveno distanciranog koncerta" na svijetu. Oko 2,500 obožavatelja okupilo se u otvorenom prostoru Gosforth Parka u Newcastleu, javlja CNN, a organizatori koncerta za potrebe su svirke instalirali oko 500 metalnih platformi koje su odvajale posjetitelje u grupe od njih 5.

Platforme su bile na dovoljno sigurnoj propisanoj udaljenosti, a publika je nosila i maske prilikom ulaska u prostor. Snimke s nastupa britanskog kantautora Sama Fendera obišle su svijet. Je li ovo "novo normalno", pitaju se korisnici društvenih mreža.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. rujan 2020 05:10