StoryEditorOCM
Zdravlječuvajte se zaraze

Ližete li žlicu dok radite kolače, riskirate zarazu opasnim patogenima! Ovo su namirnice koje nipošto ne smijete jesti sirove, nemojte se igrati

Piše T.S.M.
6. listopada 2019. - 01:10
shutterstock_377129374__1_-1

Ako ste među onima koji ne mogu odoljeti da ne poližu žlicu ili metlicu miksera dok rade kolače, u opasnosti ste od zaraze opasnim patogenima. Mislite li da ste sigurni od salmonele jer koristite kupovna jaja od velikih proizvođača čije se nesilice redovito pregledavaju niste u pravu.

Osim jaja, koja su svima 'uobičajeni sumnjivci' zbog čestih epidemija salmonele, iz tijesta za kolače, a i iz poneke kreme, vreba bakterija Escherichia coli koja može izazvati teške infekcije. Nalazi se na brašnu na koje dospijeva tijekom transporta, a na pšenicu može dospjeti i prije nego je samljevena u brašno. Osim opake E. coli na sirovom brašnu mogu biti i gljivice.

A post shared by eatpastry (@eatpastry) on

18. travanj 2024 09:39