StoryEditorOCM
Budite fitLJETNI RIZICI

Najveća opasnost od trovanja vreba iz mesa, jaja i mliječnih proizvoda: kako se štititi i na što reagirati temeljito savjetuje dr. Diana Brlek Gorski

7. rujna 2020. - 14:31

Svake godine velik broj ljudi se otruje hranom, a broj trovanja osobito je visok u ljetnim mjesecima, što je povezano s visokim temperaturama.

Tijekom tog razdoblja moramo obratiti posebnu pozornost na higijenu u kuhinji i pravilno skladištenje hrane.

Istodobno, važno je naučiti koji su tipični simptomi trovanja hranom da bismo mogli brzo reagirati i potražiti pomoć.

Iskustvo je pokazalo da najveća opasnost od trovanja hranom vreba iz mesa, jaja i mliječnih proizvoda, a kako se možemo zaštititi, temeljito nas je savjetovala dr. Diana Brlek Gorski, specijalistica mikrobiologije u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo.

- Trovanje hranom uvriježen je pojam pod kojim podrazumijevamo gastrointestinalne simptome nastale djelovanjem mikroorganizama i/ili njihovih toksina.

Ispravno rukovan...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 16:32