StoryEditor
Showbiz19. STUDENOG

Osječani se nadali da će Kićo biti pokopan u njihovom gradu, ali će posljednje počivalište ipak biti na Mirogoju. Slavonci dogovaraju tamburaše

Piše M.P.
16. studenog 2020. - 14:03
U Splitu prije par godinaBožidar Vukičević/Cropix

Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca održat će se u četvrtak, 19. studenog, u 12.40 u Velikoj dvorani Zagrebačkog krematorija, javljaju mediji.

Iako su se Osječani nadali da će biti sahranjen u njihovom gradu, doznaje se da će mu posljednje počivalište biti na zagrebačkom Mirogoju.

No Osječani dogovaraju svoj oproštaj od Kiće, kako se piše, Slavonci će svog proslavljenog pjevača ispratiti uz zvukove tambura, navodno će odjekivati u Osijeku, Đakovu i Županji.

Krunoslav Kićo Slabinac preminuo je u petak u zagrebačkom KBC-u, gdje je proveo tri mjeseca. Operirao je srce te su mu ugrađene tri premosnice zbog teške koronarne bolesti koja mu je zahvatila sve krvne žile.

Krunoslav Kićo Slabinac, legenda tamburaške, zabavne i popularne glazbe, rođen je 28. ožujka ratne 1944. u Osijeku.

image
U HRT-ovoj 'A-strana' prošle godine
Neja Markičević/Cropix


S više od 500 snimljenih pjesama na brojnim singl i LP pločama te CD-ovima, među kojima je otpjevao evergreene zabavne i narodne glazbe, Kićo Slabinac je ostavio nezaobilazan trag na hrvatskoj sceni.

Osim kao sjajan pjevač, istaknuo se tijekom života i kao najbolji promotor svoga kraja, a pored brojnih nagrada i diskografskih priznanja, dobitnik je i Nagrade za životno djelo ostvareno u području kulture, koju mu je dodijelila Osječko–baranjska županija.

Već u osnovnoj školi počeo je glumiti u dječjem kazalištu, svirao je tamburu, što i nije čudno jer je riječ o instrumentu koji je susretao na svakom koraku.

Prvi susret s glazbom Elvisa Presleya doveo je do toga da je Kićo zaboravio tamburu i, potpuno zaveden glazbom koju su obožavali i prihvatili mladi širom svijeta, postao jedan od naših pionira rock 'n' roll glazbe.

image
Ivan Posavec/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

25. siječanj 2021 21:42