StoryEditorOCM
Hranaprovjereno i slasno

U friškoj lastovskoj điradi otkrili smo pregršt gastro tajni, pa i kako omekšati meso hobotnice koje mnogima i nakon dugog pripremanja ostane pretvrdo

18. siječnja 2021. - 20:45

Onako kako se Kaštelanke hvale da su lipše neg Splićanke, pa Splićanke na to šize, tako vam isto na Lastovu ljudi skoče kao da ih je obad ubo, kada čuju da im Komižani svojom svojataju srdelu na ražnju. Jer srdelu očišćenu, maknute glave i droba, stavljenu na ražanj i onda na vatri posoljenu, drže lastovskim oriđiđi receptom, svojim made in proizvodom. Iz friške lastovske đirade donijeli smo pregršt priča, a jedna od njih vezana je uz gastronomiju, baziranu na spoju mora, polja, samoniklih plodova prirode.

Jer život ovdje nekada nije bio lak, pa su se ljudi snalazili s onim što im je prirodna samoposluga davala. I od gorkih limuna naučili praviti limunadu.

-Sirotinja je kuvala od onoga šta je imala, a na poljima je bilo svega. Riba je bilo u obilju, a tek jastoga. O...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:00