Ako ne znate što za ručak ili večeru, Dobra hrana vam donosi recept za palačinke: dio napunite džemom, a dio sirnim namazom, ribom i mladim lukom. Ako nemate losos, uvijek ga možete zamijeniti i tunom iz konzerve, a kombinaciji možete dodati i drugo povrće po želji.
SASTOJCI:
300 g dimljenog lososa
4 - 5 komada mladog luka
250 g krem sira
Sol i papar
Za palačinke:
120 g glatkog brašna
2 jaja
200 ml mlijeka
50 ml mineralne vode
50 g maslaca
Pola žličice šećera
1 žličica soli
PRIPREMA:
Najprije prosijte brašno i prebacite ga u veću zdjelu. U sredini napravite rupu pa dodajte jaja, mlijeko, vodu, šećer i sol. Miksajte dok ne dobijete kremastu smjesu. Dodajte otopljeni maslac, promiješajte i pustite da smjesa odstoji pola sata. Od dobivene smjese pecite palačinke. Svaku palačinku zatim...