StoryEditor

Hrvatski rukometaši u europskom finalu: Kapetan Duvnjak molio se prije drugih produžetaka s Norveškom

Piše PSD.
26. siječnja 2020. - 15:05
duvnjak

‘Najviše mi je drago zbog Željka Muse. Slična situacija kao u Parizu. Koliko je njemu bilo teško i koliko je teško Zlatku bilo tada… Jednostavno život nekad vrati neke situacije koje niti Hitchcock ne bi smislio’, rekao je legendarni kapetan Pero Metličić nakon polufinalne utakmice Hrvatske rukometne reprezentacije protiv Norveške na Europskom prvenstvu.

– A ovo što su suci radili? Ma to su obični cirkusanti. Nisu zaslužili biti u ovom polufinalu, ne znam otkud ideja da Španjolci sude. Nisu zaslužili biti tu – ‘oprao’ je suce Metličić, a Drago Vuković se složio s njim. No ubrzo su nastavili s komentiranjem naših sjajnih igrača kojima niti Španjolci nisu mogli ništa:

– Pokazali su karakter nekoliko puta na ovome turniru. Vratilo se Musi, vratilo se svima. Duvnjak, kako je odigrao, bio je jedini koji je mogao šutnuti. Vidio sam kako se moli prije drugog produžetka, ma strašan je bio. Karačić nije imao svoju utakmicu, ali nas je nosio na prvenstvu do sada – ne može se načuditi Drago Vuković prenosi 24sata.hr

– Pokazalo se da je stvarno tu u reprezentaciji Ašanin…Ma mislim rekli smo da ne možeš bez dobrog golmana i obrane – pohvalio je Drago i našeg drugog golmana.

– Nedostajale su Šegine obrane da pobijedimo nakon 60 minuta. Ako sve zbrojimo, jedno 30 minuta nije imao obranu, ali izvukla ga je ekipa – rekao je Pero Metličić.

– Možemo mi kritizirati, Ašanin ovakav, onakav, ali on je obranio dva najbitnija, jedna od najbitnijih šuteva. Bilo je trenutaka kada smo trebali prelomiti utakmicu, ali mi smo zapravo igrali stvarno kako se treba igrati protiv njih – smatra Pero.

– Nije mi bilo jasno što je Cindrić kao dešnjak radio na desnom vanjskom. Ne znam niti što je bilo sa Stepančićem u drugom dijelu – pita se Drago Vuković.

– Norvežani se ne boje nikoga. Mi smo ih dobili na ovaj spretan ili sretan način, kako hoćete. Imali smo taj peh u Parizu, sad se valjda moralo vratiti – razmišlja Metličić.

– Svaka čast Duvnjaku… Ne znam koliki mu je bio puls. Ma mislim da mu i nije bi ovisok jer on je zapravo već bio klinički mrtav kod tog penala – nasmijali su se u studiju RTL-a.

– Svaka mu čast. To odraditi, tako odigrati, još ti produžeci. Stvarno…. – dive se sukomentatori.

Misija / medjugorje-info / Priznajem.hr

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

08. ožujak 2021 17:43