StoryEditorOCM

TRADICIJA SE NASTAVLJAUdruga dalmatinskih uljara i ove godine donirala 85 litara maslinovog ulja preostalog s manifestacije u Vodicama

Piše Z. Pilić
11. veljače 2022. - 13:20

Tradicionalno, već 11. godinu zaredom, Udruga dalmatinskih uljara daruje svo preostalo ulje nakon ocjenjivanja na međunarodnoj manifestaciji 'Dani mladog maslinovog ulja u Dalmaciji'.

Tako je je i ove godine darovano 85 litara maslinovog ulja, i to redom Centru za odgoj i obrazovanje Šubićevac 35 litara, Cvjetnom domu Šibenik 25 litara i Caritasu 25 litara.

Kako nam je kazao Damir Buntić, tajnik udurge, ove je godine na XI. manifestaciju pristiglo i ocijenjeno 299 maslinovih ulja iz RH i inozemstva, a preko 70 uzoraka maslinovih ulja su morali odbiti jer nije bilo fizičke mogućnosti da se ulja kvalitetno ocijene.

- Žao nam je što zbog Covid mjera nismo mogli održati Manifestaciju kako to radimo, nego samo za upriličili podjelu nagrada laureatima, te se nadamo da će iduće godine opet biti sve po starom. Zahvaljujemo se svim maslinarima koji su sudjelovali na našoj manifestaciji te nam na taj način omogućili da napravimo ovakvu gestu, te im svima želimo uspješnu maslinarsku godinu - kazao je Buntić.

image
Udruga dalmatinskih uljara
image
Udruga dalmatinskih uljara
23. travanj 2024 14:33