StoryEditorOCM

183 uzorkaDrugi dan Noćnjaka: šampion otvorenih maslinovih ulja je OLIVA iz Čapljine

22. ožujka 2019. - 23:46
Oliva d.o.o. Čapljina, pobjednici u kategoriji otvorenih ulja

Svečana dodjela priznanja i diploma za otvorena maslinova ulja na 21. Noćnjaku - manifestaciji maslinara i uljara što se u organizaciji Zadružnog saveza Dalmacije održava u Neumu, okupila je brojne maslinare-šampione koji su nestrpljivo čekali odluke stručno ocjenjivačkog povjerenstva čije je otvoreno maslinovo ulje najbolje.

A po prosudbi stručnjaka, koji su ocjenjivali 183 uzorka maslinova ulja u ovoj kategoriji ovogodišnji šampion za kvalitetu otvorenog ekstra djevičanskog maslinovog ulja sljubljenih sorti je OLIVA d.o.o., Čapljina, Bosna i Hercegovina.

Priznanje za najbolje srednje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti pripalo je Kalavojna d.o.o. Marčana, dok je priznanje za najbolje intenzivno ekstra djevičansko maslinovo ulje sljubljenih sorti dobila OPG Vesna Martek iz Rovinja.

Sanja Petričević, predsjednica povjerenstva za ocjenjivanje maslinovih ulj,a nije imala nimalo lagan zadatak presuditi koje je ulje najbolje. Kazala je da je ova godina bila loša ali da su otvorena maslinova ulja ipak dobra što su okupljeni maslinari popratili gromoglasnim pljeskom.

Noćnjak se u subotu nastavlja obilaskom hercegovačkih maslinika na Humcu kod Ljubuškog te proglašenjem šampiona i dodjelom zlatnih, srebrnih i brončanih medalja za pakovine maslinova ulja i proizvoda od maslinova ulja.

Top 10 maslinara otvorenih maslinovih ulja Noćnjaka 2019

Kalavojna d.o.o. Marčana, Petar Rikato Medulin, Vesna Matek Rovinj, Sandi Diklić Kaštelir, OPG Flego Pazin za kvalitetu otvorenog masliniva ulja oblica, Matija Simon Červar Novigrad, Oliva d.o.o. Čapljina BIH, Oleum Maris d.o.o. Vodnjan, Simon Čermelje Crnče Slovenija, Miroslav Ševerdija Zaton.

15. travanj 2024 20:39