Sjajne šibenske flautistice: Na regionalnom natjecanju osvojile zlato, pa u jakoj nacionalnoj konkurenciji srebro: Bravo Lucija, Lujka i Laura!

Sjajne šibenske flautistice:

Učenice flaute Glazbene škole Ivana Lukačića iz Šibenika, Lucija Barišić, Lujka Obratov i Laura Prpa, sudjelovale su na državnom natjecanju Hrvatskoga društva glazbenih i plesnih pedagoga koje se održava na Muzičkoj akademiji u Zagrebu od 4. do 7. prosinca 2019. godine-priopćeno je iz šibenske Glazbene škole.

Nakon što su na regionalnom natjecanju početkom studenoga u Opatiji osvojile prvu nagradu i time osigurale nastup na državnom natjecanju, u Zagrebu su osvojile drugu nagradu u jakoj konkurenciji u kategoriji srednjoškolskih trija.

U publici su ih došli podržati bivši učenici Glazbene škole I. Lukačića, većina njih sadašnji studenti Muzičke akademije u Zagrebu: Matej Vukić, Lana Plančić, Šime Buha i Marija Vuletić.

Veliko je to priznanje ovim vrijednim djevojkama koje svojim svakodnevnim marljivim radom usavršavaju svoju vještinu sviranja na flauti, pod vodstvom profesorice Ruže Raguž Cukrov. Uzme li se u obzir da svakodnevno putuju iz Drniša (dvije) i Tisnoga (jedna), ova visoka druga nagrada još više dobiva na vrijednosti te potvrđuje kvalitetu šibenske glazbene škole.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Kultura Krešimirova grada u 2019. PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 

PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....<br /> MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 
Minulu godinu u šibenskoj kulturi obilježilo je otvaranje Tvrđave sv. Nikole za posjetitelje, dvije godine nakon...
PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana...