StoryEditorOCM
OstaloVečeras u kazalištu

<strong> "Ljubavna pisma Staljinu" stigla i u Šibenik</strong>

Piše Šibenski.hr
11. studenog 2019. - 11:26

 

 

Večeras, u ponedjeljak 11. studenog,  u 20 sati u HNK u Šibeniku gostuje zagrebačko neovinso dramsko kazalište Planet art s predstavom "Ljubavna pisma Staljinu". 

Autor teksta je španjolski dramatičar Juan Mayorga, a predstavu je režirala Saša Broz. Glavne uloge tumače Franjo Dijak, Anastasija Jankovska i Marko Torjanac.

- Radnja drame se zbiva u Sovjetskom savezu tridesetih godina prošloga stoljeća. Piscu legendarnog romana ‘Majstor i Margarita’ Mihailu Bulgakovu zabranjeno je izdavanje i izvođenje njegovih djela te se on obraća se Staljinu o kojemu ovisi sudbina svih umjetnika u Rusiji, pa tako i njegova. Jednoga dana dobiva potpuno neočekivan telefonski poziv. Na telefonu je Staljin. Osobno. Drama uz snažne reference prema sadašnjosti i uz puno humora obrađuje odnos totalitarizma i umjetnosti, autoritarnog vladara i pisca propitujući cijenu i granicu slobode i slobodne misli tada, kao i danas - poručuju iz šibenskog kazališta uz napomenu kako je ova predstava namijenjena pretplatnicima iz tzv. pretplate A, a dio ulaznica je i u slobodnoj prodaji.

 

 

 

20. travanj 2024 17:37