StoryEditorOCM
OstaloNovo gostovanje u šibenskom teatru

Stiže Mala Moskva splitskog HNK i Playdrame

Piše Šibenski.hr
22. listopada 2019. - 13:45


Nova, gostujuća predstava stiže u šibensko kazalište. Ovaj put riječ je o drami "Mala Moskva "Tomislava Zajca koju je režirala Olja Lozica, a predstava je nastala u produkciji HNK Split i Playdrame. Šibenska publika ovu će hvaljenu predstavu imati priliku vidjeti idućeg tjedna, u utorak, 29. listopada u 20 sati.


Tomislav Zajec, jedan od vodećih hrvatskih suvremenih dramatičara, uzbudljivo i virtuozno ispisuje studiju odnosa u obitelji gdje razvija originalnu, suvremenu dramu, nemilosrdnu u opisu duha vremena, ali istovremeno toplu i punu ljubavi prema vlastitim disfunkcionalnim licima.


"Mala Moskva" fragmentarna je, filmski skrojena dramska forma u kojoj četiri lica nose imena dobro poznata iz Čehovljeve drame "Tri sestre". No Čehovljevo je djelo Zajcu tek inicijalni poticaj, motivska iskra koja pomaže ocrtavanju temeljnih odnosa među likovima, bez želje da dobro poznata priča zagospodari novim dramskim djelom. Čehovljeve nesretnice, naime, očajnički i jalovo streme prema Moskvi, a većina Zajcevih likova kreće se u suprotnom smjeru: iz bijelog svijeta prema zabiti s rodnom kućom u kojoj pokušavaju sagledati životne okolnosti u kojima se nalaze.


Redateljica ove predstave splitskog HNK je Olja Lozica, scenograf i kostimograf Igor Vasiljev, skladatelj Matko Botić, a oblikovatelj svjetla Miroslav Mamić te oblikovatelj tona Tomislav Luetić.


U predstvi glume: Petra Kovačić Pavlina, Monika Vuco Carev, Đana Kuzmanić i Nikša Arčanin.


Ulaznice su u slobodnoj prodaji po cijeni od 50, odnosno 60 kuna i mogu odmah kupiti na internetskoj stranici "mojekarte.hr" i na blagajni kazališta 5 radnih dana prije od 10 do 12 sati i sat vremana prije početka predstave, poručuju iz šibenskog HNK.

23. travanj 2024 18:20