Danas Počela podjela školskih paketa Crvenog križa - ruksaci i pernice za socijalno ugroženu djecu

Danas

Za oko 600 učenika šibenskih osnovnih škola čije su obitelji lošijeg imovinskog statusa, danas, 29. kolovoza, počinje podjela podjela paketa školskih potrepština koje im je osigurao Crveni križ grada Šibenika novcem dobivenih iz europskog socijalnog programa namijenjenog ublažavanju siromaštva.
U svakom paketu, vrijednost kojeg je 500 kuna, nalazi se ergonomski školski ruksak, pernica s priborom te dvije bilježnice, a roditelji ili sami učenici mogu ih preuzeti u školi koju pohađaju ili u Crvenom križu.
Pravo na pakete imali su učenici čiji roditelji primaju dječji doplatak kao i ona djeca čija obitelj dobiva zajamčenu minimalnu naknadu Centra za socijalnu skrb.

- Po pakete se može doći ili u matičnu školu djeteta što se može provjeriti na web stranicama škole ili u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa u Šibeniku. Podsjetimo, riječ je o projektu "FEAD – ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći – faza II“, a na šibenskom području u projekt su uključene osnovne škole: Brodarica, Faust Vrančić, Jurja Dalmatinaca, Jurja Šižgorića, Meterize, Petra Krešimira IV, Tina Ujevića, Vidici i Vrpolje.

Vjerujemo da će ovaj školski materijal djeci, odnosno roditeljima slabijeg imovinskog stanja olakšati pripremu za novu školsku godinu - poručili su zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i ravnateljica šibenskog Crvenog križa Tonka Mikulandra.
Osim šibenskih osnovaca, u ovaj socijalni program uključeno je i nešto manje od 500 djece iz desetak osnovnih škola kojima je osnivač Šibensko-kninska županija.
U Crvenom križu još su prije najavili kako će paklon paketi s ruksacima i pernicama biti isporučeni izravno tim županijskim školama kako bi učenike dočekali prije početka nastave koja počinje 9. rujna.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Kultura Krešimirova grada u 2019. PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 

PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....<br /> MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 
Minulu godinu u šibenskoj kulturi obilježilo je otvaranje Tvrđave sv. Nikole za posjetitelje, dvije godine nakon...
PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana...