StoryEditorOCM
OstaloKlasika na Gaju

Općina Primošten i primoštenska Turistička zajednica već drugu godinu na brdu Gaj podno velebnog spomenika Gospe od Loreta organiziraju večeri klasične glazbe

Piše Vedrana Stočić
26. srpnja 2019. - 13:55

Općina Primošten i primoštenska Turistička zajednica već drugu godinu na brdu Gaj podno velebnog spomenika Gospe od Loreta visokog čak 17,5 metra organiziraju večeri klasične glazbe. Večeras ( u petak) na koncertu „Pod zvijezdama na Gaju-klasika u noć“ nastupit će Katarina Krpan na klaviru i Katarina Kutnar na violini. Koncert počima u 20,30 sati, ulaz je slobodan, a prijevoz je organiziran s autobusnog kolodovora u Primoštenu.

Inače ovo već drugi ovogodišnji koncert klasične glazbe, naime, u lipnju su  podno spomenika Gospe od Loreta nastupile Marijana Prohaska-sopran i Nera Gojanović, mezzosopran, a za klavirom su bile Gordana Pavić i Tea Smolić-Ročak.

U primoštenskoj Turističkoj zajednici ističu kako su takvi vrhunski kulturi sadržaji nužnost i kako su koncerti klasične na Gaju izvrsno posjećeni. Inače u svetište Gospe od Loreta  općine je već urošila miljuni, u Općini Primošten tvrde da se sve to već debelo isplatilo. Gospin kip pored hodoćasnika  masovno posjećuju turisti. U ove dvije godine od kako je kip otvoren i posvećen  posjetitelji se broje u tisućama. Samo u prvoj godini 2017.-oj  prema evidenciji kip je posjetilo gotovo 100 tisuća posjetitelja.

20. travanj 2024 01:35