StoryEditorOCM
OstaloSKRADINSKO KULTURNO LJETO:

Od "Vuka i tri praščića" do brojnih koncerata i  "Roka i Cicibele"

29. lipnja 2019. - 15:00

Bogat je program ovogodišnjeg "Skradinskog kulturnog ljeta 2019.", koji zajednički organiziraju Grad Skradin i tamošnja Turistička zajednica. Manifestacija je startala u utorak, 25. lipnja, koncertom sakralne glazbe u crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije u izvedbi Francuskog sakralnog zbora, a nastavlja se u utorak, 2. srpnja, predstavom "Vuk i tri praščića" Lutkarskog studija "Sunce" na Trgu Male Gospe u 21 sat. Tri dana poslije, u srijedu, 5. srpnja, svečano će se otvoriti 12. Kazališni festival "Glumište pod murvom", i to predstavom Kazališta Moruzgva "OtpisaNE". Početak je u 21 sat. Istog dana vrata će otvoriti i četverodnevna fotoradionica "Svijet u bojama" na temu "Skradin okom budućih fotografa". Iluzionistički show "Casper magic" na programu je u srijedu, 10. srpnja, a u petak, 12. srpnja, nastupit će Teatar Exit izvedbom "Nevjerojatnog događaja". Subota, 13. srpnja, rezervirana je za "Noru", Kazalište Tragači i Kazalište Knap. Lutkarski mjuzikl za djecu Studija "Suncokret" pod nazivom "Koje je godišnje doba najljepše" obogatit će "Murvin" repertoar u ponedjeljak, 15. srpnja. Predstava će početi u 20 sati, kao i večer poslije (utorak, 16. srpnja) kad će najmlađe posjetitelje obradovati Morana i Čupko "Triko cirkus teatra" u dječjoj neverbalnoj predstavi.

U crkvi Rođenja BDM u srijedu, 17. srpnja, u 21 sat don Damir Stojić i bend mladih "Božja pobjeda" organizirat će duhovnu večer koju će obilježiti meditacija, razmatranje i molitva. "Dekorater" je naziv predstave KG "Lectirum" koja je najavljena za petak, 19. srpnja. Subotnja večer na Trgu Male Gospe, 20. srpnja, bit će memorijalnoga karaktera budući da je posvećena Ivici Sušiću, poznatom skradinskom kulturnjaku. Skradinjanima i njihovim gostima pjevat će klapa "Baruni" iz Zagreba, te klape "Skradinke" i "Skradinski buk".

Na Trgu kneza Domagoja će se u nedjelju, 21. srpnja, u 20 sati održati regionalni izbor "Miss Šibensko-kninske županije za Miss Hrvatske 2019." uz prigodni zabavni program. Gradska glazba Skradin najavljuje svoj koncert "In memoriam Bruno Marenzi" na Trgu Male Gospe u četvrtak, 25. srpnja, u 21 sat. "Kako ubiti suprugu ili supruga bez suvišnih zašto" posjetitelji skradinske ljetne pozornice doznat će od glumaca Kazališta KNAP u petak, 26. srpnja, u 21 sat. Tako se, naime, zove njihova predstava. Na koncertu filmske glazbe u subotu, 27. srpnja, nastupit će Nera Gojanović, Martina Klarić i Gordana Pavić, a u utorak, 30. srpnja, "Bonaca" će održati svoj slavljenički koncert u povodu 40. rođendana klape.

Prvi program u kolovozu bit će predstavljanje radova djece s područja Skradina koje će početi u petak, 2. kolovoza, u 18 sati. Nazvan je "Kultura u centru", a organiziran je u sklopu Festivala "Glumište pod murvom". Istog dana u 21 sat održat će se "Koncert četiri tenora" u sklopu manifestacije "Zvuci Krke" - "The Sounds od the River".

Na 40. susretu dalmatinskih klapa "Skradin 2019." u subotu, 3. kolovoza, u 21 sat pjevat će klape "Sv. Juraj" HRM, "Vokalisti Salone", "Filip Dević", "Bunari", "Sebenico", "Krunik", "Skradinke", "Skradinski buk" i "Garofuli". Ako je neki mališan propustio prvi lutkarski mjuzikl za djecu Studija "Suncokret", imat će priliku njihov "Festival životinjskog carstva" pogledati u srijedu, 7. kolovoza, u 20 sati. Komedija "Šesti ortak" Kazališta Virko nasmijat će Skradinjane u petak, 9. kolovoza, u 21 sat, a u istom terminu večer poslije kazalište "Smješko" pripremilo je program: Hrvatski velikani - I.B. Mažuranić "Ivana u svijetu bajki". Za pravi šansonijerski ugođaj na Trgu Male Gospe u nedjelju, 11. kolovoza, u 21 sat pobrinut će se Branimir Bubica i njegov bend, dok će se u srijedu, 14. kolovoza, u 21 sat na skradinsku pozornicu ponovno popeti Casper u svojem iluzionističkom show programu. Ovogodišnje "Skradinsko kulturno ljeto", ujedno i 12. Festival "Glumište pod murvom", završit će u subotu, 17. kolovoza, u 21 sat predstavom "Roko i Cicibela" u izvedbi Umjetničke akademije Split.

16. travanj 2024 10:06