StoryEditorOCM
OstaloŠibenik

Počinju 14. svibanjske glazbene večeri: manifestaciju otvaraju koncert najljepših arija i izložba digitalne grafike

3. svibnja 2019. - 12:08

Glazbena škola Ivana Lukačića i Galerija sv. Krševana ponovo su udružile snage, pa ravnatelji dviju šibenskih obrazovnih i kulturnih ustanova Rudolf Vučić i Antonija Modrušan organiziraju 14. svibanjske glazbene večeri koje će se održati od 3. do 24. svibnja kada će biti održano pet koncerata klasične glazbe i jedna likovna izložbu.

Manifestaciju će u petak, 3. svibnja, otvoriti izložba pod nazivom „Što ako“ zagrebačke umjetnice Mie Vučić na kojoj će predstaviti svoje umjetničke digitalne grafike.

- Izložba se otvara u 19.30 sati, a nastavljamo sat vremena kasnije počinje s koncertom najljepših kancona i arija koje će nam izvesti sopranistica Tanja Ruždjak uz klavirsku pratnju Danijela Gašparovića. I svi ostali koncerti počinjat će u 20.30 sati, a ulaz je, kao i svih prethodnih godina, slobodan – kazali su Vučić i Modrušan.

Šibenska publika tako će prve večeri imati priliku uživati u arijama i skladbama Bellinija, Donizettija, Verdija, Hatzea i Tostija, a već sljedeći koncert na rasporedu je 6. svibnja. Tada će, naime, nastupiti Ivan Perković, šibenski student pete godine trube na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a na klaviru će ga pratiti Zrinka Ivančević Cikojević.

Dan poslije, u utorak, 7. Svibnja na programu je Koncert klarinetista Marka Zavišića i pijanista Domagoj Guščića.

Drugi dio ovogodišnjih Svibanjskih glazbenih večeri bit će posve u znaku šibenskih glazbenika. Najprije će se 21. svibnja predstaviti Šime Buha, bivši učenik Glazbene škole Ivana Lukačića, a sada student 2. godine Muzičke akademije u Zagrebu, a 23. svibnja nastupit će nastavnici šibenske glazbene škole. Njihov koncert već je postao tradicija na Svibanjskim glazbenim večeri, a ove godine njime će ta manifestacija biti i zatvorena.

19. travanj 2024 23:22