imaju razloga za slavlje Na dva međunarodna natjecanja briljirali učenici šibenske Glazbene škole: kući donijeli 12 prvih nagrada

imaju razloga za slavlje

Od ukupno 16 učenika Glazbene škole Ivana Lukačića koji su ovih dana sudjelovali na dvama međunarodnim natjecanjima, čak ih je 12 osvojilo prvu nagradu.

Na međunarodnom natjecanju puhača Woodwind & Brass, održanom u Varaždinu, briljirale su mlade flautističke nade Katarina Žaja, u klasi profesorice Ivane Šanić, i Lujka Obratov, mentorica koje je Ruža Raguž Cukrov, dok je Sunčica Brajković, koja flautu uči također kod profesorice Šantić, osvojila treću nagradu.

Na "Dalekim akordima", međunarodnom natjecanju u Splitu i Kaštel Kambelovcu, prvonagrađena u svojoj klasi bila je Lana Plančić, učenica violine pod mentorstvom profesora Ive Lisea. Prvu nagradu u svojim kategorijama osvojili su učenici violončela u klasi profesorice Vanje Bošnjak: Antea Čvorak, Lovre Tunuković, Katarina Mileta te Nina Lucia Perina.

Prva u flauti je Marta Miškić, a zlatom su se, sportskim rječnikom rečeno, ovjenčale i Katarina Žaja te Sunčica Brajković. Sve one učenice su Ivane Šantić, koja je i na ovom natjecanju zadovoljstvo dijelila s kolegicom i flautisticom Raguž Cukrov, čije su učenice Laura Prpa i Lujka Obratov također osvojile prvu nagradu, dok je trećeplasirana bila Lucija Barišić.

Razlog za slavlje imali su i Ante Bumbak te Dunko Jurković i njihov nastavnik iz trube Živko Kocev, koji su se u Šibenik vratili s drugom nagradom.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije