Pune ruke zlata Polaznici šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića redovito osvajaju nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima, a izuzetak nije bio ni njihov najnoviji nastup: Učenici solfeggia najbolji u Dalmaciji

Pune ruke zlata

Učenici šibenske Glazbene škole Ivana Lukačića redovito osvajaju nagrade na regionalnim i državnim natjecanjima, a izuzetak nije bio ni njihov najnoviji nastup.

Na regionalnom Hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje je održano u Zadru (solfeggio) i Dubrovniku (klavir, gitara i pjevanje) šibenski učenici osvojili su četiri prva i jedno drugo mjesto.

Najbolji u Dalmaciji bili su u natjecanju iz solfeggia s kojeg su se u Šibenik vratili ovjenčani s tri zlata. Marija Gulam, Domagoj Žogalj i Marija Vuletić, u različitim kategorijama ovisno o tomu koliko godina već uče solfeggio, proglašeni su najboljima, što je izravno priznanje i profesorici glazbe Miri Grujić koja im je bila mentorica.

Također, prvo mjesto osvojio je i Tedi Trkulja, polaznik klavira kod profesorice Mirjane Erceg Runjić, a Dora Miljas plasirala se na drugo mjesto u natjecanju iz solfeggia pod mentorstvom profesorice Marice Berić.

Učenici koji su osvojili prvu nagradu na ovom regionalnom natjecanju ostvarili su pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će se održati u Zagrebu od 5. do 13. travnja. S obzirom na uspjehe iz prethodnih godina, ni povratak iz Zagreba neće biti praznih ruku!
 

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Kultura Krešimirova grada u 2019. PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 

PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....<br /> MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana... 
Minulu godinu u šibenskoj kulturi obilježilo je otvaranje Tvrđave sv. Nikole za posjetitelje, dvije godine nakon...
PLUSEVI: Otvaranje Tvrđave sv. Nikole, Martinska, premijera 'Lede', Arsenov feral....
MINUSI: Ukidanje Musice appassionate, nerealizirana spomen-soba Ive Brešana...